Casa Verde Fotovoltaice 2023. AFM: Programul de finanțare va fi redeschis „în cel mai scurt timp”. Angajații vor fi cei care vor dezvolta aplicația electronică

casa panouri solare fotovoltaice Sursa foto Pixabay (2)

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) transmite că noua ediție a programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 va începe în cel mai scurt timp, iar angajații AFM vor fi cei care se vor ocupa de dezvoltarea aplicației electronice, potrivit unui răspuns al instituției pentru Economedia.

„AFM depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea programului de finanțare în cel mai scurt timp. După aprobarea prin ordin de ministru și publicarea în Monitorul Oficial a variantei finale a ghidului și după aprobarea bugetului de venit și cheltuieli al AFM pentru Mediu pentru anul 2023, va putea fi lansată o nouă sesiune de finanțare în cadrul programului”, potrivit răspunsului AFM pentru Economedia.

Proiectarea, dezvoltarea, testarea și implementarea unui sistem informatic care să permită gestionarea și simplificarea activității privind înscrierea solicitanților va fi realizată de către angajații AFM, în vederea eficientizării, monitorizării și realizării de situații privind evoluția programului pe baza datelor și rapoartelor existente în cadrul aplicației, arată instituția.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru Economedia că analizează posibilitatea ca, atunci când platforma informatică pentru programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată, dosarele din cadrul programului să fie analizate pe loc, digital. Astfel, cei înscriși nu vor mai fi nevoiți să stea aproape un an, așa cum s-a întâmplat în ediția trecută, pentru analizarea dosarelor. 

Acesta spune că este prima încercare de digitalizare de aproape 100% a procesului de evaluare și s-ar putea realiza doar în cazul programelor unde se solicită foarte puține documente, dând de înțeles că, dacă această funcție s-ar realiza, ar putea fi extinsă la mai multe programe.

Ministrul Mediului a afirmat la sfârșitul lunii ianuarie că estimează că programul va începe în luna martie, vor fi finanțați 150.00 de beneficiari, după ce bugetul alocat programului a fost majorat la 3 miliarde lei, iar numărul de documente solicitate de la beneficiari va fi redus la următoarele: carte de identitate, extras de carte funciară, dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local și certificatul de racordare.

Comentarii

 1. De parcă mai crede cineva in programele făcute de incompetenții USL!
  Zici Tanczos Barna și tragi apa.
  Singurul lucru la care sunt pricepuți UDMR-ustii este să jefuiască pădurile României și deși toată lumea știe asta au ajuns să și fie șefi la mediu 🤮🤮🤮

 2. Doresc sa ma înscriu in programul casa verde, care este platforma pe care trebuie sa ne înscriem,doresc mai multe informații,cum aflam data de înscriere?

 3. Când începe campania de înscriere , unde trebuie depuse cererile ? Se pot ocupa de dosare și firmele care execută montajul ?

 4. Doresc să mă înscriu în programul casa verde pentru panouri fotovoltaice.
  Care este platforma pe care trebuie să mă înscriu?
  Când începe campania de înscriere?

 5. Rujea Viorel
  Va rog frunmos sa-mi comunicati data cand incepe programul CASA VERDE fotovoltaice, ca sa stiu sa incep alcatuirea dosarului, pentru ca actele sunt valabile numai 30 zile.
  Astept raspuns pe adresa de mail> vrujea@yahoo.es

 6. Eu am dosarul aprobat de anul trecut, am semnat contractul de doua luni, iar firma instalatoare spune ca AFM, nu au restituit contractele verificate din lipsa de personal. In presa și la televiziuni se vehiculează pompos, ca se pune mare accent anul acesta pe energia verde , dar AFM-ul lucrează românește ( deși e condus de maghiari) . Dați domnilor drumul la bani pt dosarele de anul trecut, sau banii se duc in pensii speciale ?!

 7. Daca nu am adresa de domiciliu trecuta in CI, am construit casa, poate accesa fondurile persoana cu drept de UZUFRUCT VIAGER (drept inscris in CF, cu domiciliul inscris in CI). (pentru programul din 2023)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *