Codecool și Software Development Academy, companii de formare în producția de software, fuzionează

Redacția sept. 13, 2022 0 comentarii
date, securitate, securitate cibernetica

Codecool și Software Development Academy (SDA), două companii din domeniul formării Tech din Europa Centrală, anunță astăzi că fuzionează, pentru a crea împreună un puternic centru de formare în Tech și de integrare de talente în piața IT&C din Europa.

Cele două companii fuzionate vor fi prezente în 8 țări (Polonia, Ungaria, România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Estonia și Albania) și vor instrui anual 15.000-20.000 de persoane fizice și echipe din 400 de companii globale și locale din Europa Centrală.

Cu peste 300 de angajați, 17 cursuri de formare și reconversie digitală și o rețea de 1.600 de mentori, Codecool și Software Development Academy (SDA) oferă, în sinergie, cursuri de formare, perfecționare și reconversie persoanelor fizice, companiilor și guvernelor.

„Companii din întreaga lume sunt preocupate să ofere competențe digitale angajaților și caută continuu să-și consolideze echipele de IT, iar în contextul deficitului de specialiști, eforturile de reconversie profesională și de atragere a talentelor noi se intensifică. De aceea, obiectivul nostru principal rămâne instruirea de calitate a viitorilor profesioniști IT&C și pentru piața din România. Credem că sinergia dintre Codecool și SDA va crește semnificativ nivelul de competențe tech al cetățenilor din Europa Centrală și va fi esențială în transformarea digitală a Europei și nu numai.”, a declarat Costin Alexandru, Country Manager SDA România.

Dobândirea competențelor digitale este cu atât mai relevantă cu cât Uniunea Europeană se confruntă cu un deficit de aproximativ 1,8 milioane de experți în sectorul IT&C, generat și de subcalificarea angajaților din domeniu.

Claudia Tamași, Country Manager Codecool România: „Pentru a deveni și mai interesantă pentru investitori, România trebuie să poată oferi profesioniști în domeniul IT&C cu aceeași rapiditate cu care piața dictează cererea. Fuziunea dintre Codecool & SDA este un răspuns la această nevoie, precum și o șansă unică pentru regiune de a deveni un centru puternic de servicii IT&C relevant la scară globală. Prin programele consolidate ale celor două companii, vom continua să creăm și să oferim cursuri cu plata amânată pentru oricine dorește o carieră în IT&C. Obiectivul nostru este să îmbunătățim competențele digitale atât ale persoanelor fizice cât și cele ale echipelor din companii și din instituțiile de stat. Absolvenții cursurilor noastre sunt la mare căutare mai ales acum, când business-urile din Europa de Vest și din SUA încep să-și externalizeze activitățile IT sau să recruteze noi talente, cu intenția de a-și reduce, în același timp, costurile operaționale”.

În perioada următoare, atât Codecool cât și SDA, își vor păstra identitatea de brand (marca). Prin fuziunea anunțată astăzi, cele două companii își vor folosi în comun resursele pentru a crea noi cursuri de calificare & recalificare adaptate la noile cerințe din tehnologie și vor contribui împreună la reducerea deficitului de specialiști IT din piețele în care operează.

Pe lângă cele 8 țări în care este prezentă, compania creată în urma fuzionării se va se extinde și în alte regiuni, întărindu-și poziția de lider în segmentul său.

Big data. Information concept. 3D render

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *