Grecia se așteaptă în acest an la încasări din turism de 25 de miliarde de euro, în creștere cu circa 10%

grecia halkidiki Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Există tot mai multe indicii că turismul grec, după un an record în 2023, se îndreaptă spre o nouă creștere de aproximativ 10% în acest an, scrie Kathimerini.

Pe lângă creșterea de 12% a rezervărilor pentru vacanțe în Grecia în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu aceeași lună din 2023, reflectată în cele mai recente cifre ale Confederației Grecești de Turism, acum cea mai mare organizație de turism din Europa, TUI AG a raportat o creștere medie de 8% a rezervărilor de vacanțe în Europa, cele mai bune performanțe provenind din Grecia, Spania și Turcia. Pe lângă creșterea pachetelor de vacanță, turoperatorul german a raportat și o creștere de 4% a prețului mediu față de anul trecut.

Pe baza datelor disponibile până în prezent de la Banca Greciei, care se referă la venituri de 22 de miliarde de euro pentru 2023, estimările de mai sus sunt echivalente cu încasări din turism de 25 de miliarde de euro în 2024 pentru economia elenă, notează publicația citată.

În prezent, datele privind rezervările, precum și planificarea locurilor de avion, nu doar de către TUI, ci de către întreaga piață, arată o creștere semnificativă în acest an pentru Atena, precum și pentru Salonic și destinațiile din apropiere. Pe măsură ce anul avansează, se așteaptă ca tendințele individuale către anumite destinații de vară să devină mai vizibile, fiind de așteptat ca Rodos, Creta și Kos, precum și principalele destinații din Insulele Ionice, cum ar fi Corfu și Zakynthos, să stârnească interes.

Potrivit celor anunțate de TUI AG în contextul actualizării rezultatelor din primul trimestru al anului său financiar (octombrie-decembrie 2023), dinamica pozitivă a rezervărilor (pe baza datelor disponibile în bazele sale de date la 4 februarie) continuă și arată că în prezent se înregistrează o rată medie anuală de creștere a rezervărilor pentru toate destinațiile în care operează de 8% pentru iarna 2023-24 și, de asemenea, o creștere de 8% pentru vara 2024.

Până în prezent, TUI a înregistrat un total de 9,4 milioane de rezervări pentru iarna 2023-24 și vara 2024 combinate, față de 8,7 milioane în anul precedent. Prețurile medii pentru iarna 2023-24 sunt în prezent cu 4% peste nivelul de anul trecut.

 

Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *