Marcel Ciolacu, despre taxa de solidaritate: Vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. E posibil să nu fie nevoie

Redacția dec. 8, 2021 0 comentarii
Marcel Ciolacu candidat interviu G4Media

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, după ședința coaliției de guvernare, că orice discuție despre eventuale noi taxe ar urma să aibă loc abia anul viitor și că „s-ar putea să nu fie nevoie” de o taxă de solidaritate pentru marile companii.

Liderul social-democraților a mai spus că taxa de solidaritate propusă de UDMR şi susţinută de social-democraţi a rămas în discuţie în cadrul coaliţiei de guvernare.

„Avem în continuare această discuţie, staţi să vedem cifrele bugetare, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă care hotărăşte coaliţia să fie prinsă şi modificat Codul fiscal are un termen de şase luni până intră în vigoare, conform legii”, a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă anul viitor va exista această taxă, Ciolacu a spus: „Nu ştiu. Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă”.

Și premierul Nicolae Ciucă a spus că „anul acesta” nu va fi introdusă taxa de solidaritate de 1% din cifra de afaceri pentru companiile care au o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro. Pe de altă parte, Ciucă spune că o primă formă a bugetului va fi gata luni și că va fi adoptat de Parlament până la Crăciun.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că s-a ajuns la un consens pe partea elaborării bugetului de stat și că proiectul de lege privind certificatul COVID va fi gata săptămâna aceasta și va fi depus în Parlament.

„Ne-am înţeles peste tot. Urmează să avem o întâlnire şi vineri, urmează o întâlnire luni, ca să înaintăm după ce toate ministerele trimit solicitările pentru buget. Din punctul meu de vedere, ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa coaliţiei.

El a adăugat că în cursul zilei de joi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, urmează să transmită preşedinţilor partidelor din coaliţie proiectul de lege cu privire la certificatul COVID.

Citește și: 

ANALIZĂ Peste 300 de mari companii din România ar putea fi afectate de „taxa de solidaritate” propusă în coaliția de guvernare. Statul va încasa peste 5 miliarde lei de la mari exportatori, constructori de autostrăzi și companii de stat LISTA COMPLETĂ

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *