Ministrul Muncii, sfat pentru un român care i-a spus că nu poate trăi cu salariul minim: „Să ne concentrăm şi pe part-time-uri”

Raluca Turcan

Ministrul Muncii Raluca Turcan l-a sfătuit pe un cetățean care s-a plâns că nu poate trăi din salariul minim pe economie să își caute și un loc de muncă part-time, pentru a-și suplimenta veniturile. Raluca Turcan a lucrat un singur an din cariera profesională în mediul privat, în ultimii 16 ani fiind în mod constant deputat, pe lângă alte funcții.

Ministrul Muncii a fost, marți, la Slatina, la o bursă a locurilor de muncă, un eveniment destinat celor fără job sau persoanelor vulnerabile, pentru a-și găsi un loc de muncă.

La eveniment, un cetățean i-a explicat ministrului faptul că nu se poate trăi cu 1.340 de lei pe lună, atât cât este salariul minim pe economie. Raluca Turcan i-a recomandat acestuia să se angajeze și la un loc de muncă part-time, potrivit Antena 3.

Dialogul dintre Raluca Turcan și cetățean:

Cetățeanul: Doamna ministru, dumneavoastră credeţi că în România se poate trăi cu salariul minim pe economie? Cu 1.340 de lei?

Raluca Turcan: Foarte greu, foarte greu. Greu, vă cred… Auziți, dar fiți atent! Cât munciți? 8 ore, nu?

Cetățeanul: 8 ore.

Raluca Turcan: Și mai faceți ceva pe lângă?

Cetățeanul: Am face, dar nu avem.

Raluca Turcan: Agricultură?

Cetățeanul: Agricultură nu, că nu avem pământ.

Raluca Turcan: Deci fiți atent! Faceți așa un tur. Part-time-uri sunt? Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat ulterior pentru Economedia că săptămânal are negocieri cu patronate, oameni de afaceri, sindicate, angajați, astfel încât „să putem veni cu un act normativ care să aducă o creștere sustenabilă și predictibilă a salariului minim”. „Întrebarea domnului respectiv era legată de perioadă imediat următoare. Iar pentru zilele următoare bănuiesc că există suficienți politicieni amatori de minciuni și manipulări care să promită că va crește de mâine”, a spus Raluca Turcan.

Ministrul Muncii Raluca Turcan anunța recent că numărul angajaţilor încadraţi cu salariul minim pe economie a ajuns la 1,6 milioane, informează News.ro. Ministrul a menţionat însă că nu toţi salariaţii care au salariul minim în cartea de muncă primesc acest venit, ea catalogând drept „negativ, contraproductiv” faptul că unii angajaţi acceptă să fie plătiţi „la negru sau la gri”.

Raluca Turcan este ministru al Muncii din decembrie 2020 și de-a lungul carierei profesionale a lucrat un singur an în mediul privat, între 1999 și 2000. Din 2000 până în 2004 a fost expert parlamentar la Senatul României, apoi deputat, în ultimii 16 ani.

Raluca Turcan are o avere considerabilă, potrivit declarației de avere publicate pe site-ul Camerei Deputaților.

Ministrul are un teren de 3.000 mp la Limanu, județul Constanța, din 2006, un apartament în Sibiu de peste 100 mp, împreună cu Valeriu Turcan, bijuterii în valoare de 12.000 de euro, dar și 12 conturi curente și conturi de investiții.

Raluca Turcan primește o indemnizație anuală de 122.259 lei de la Parlamentul României.

Sursa foto: Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *