Premierul Ciucă, după ce Gazprom a încetat furnizarea de gaze către Bulgaria şi Polonia: România nu este afectată în acest moment

Redacția apr. 27, 2022 0 comentarii
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre decizia Gazprom de a înceta furnizarea de gaze către Bulgaria şi Polonia, că România nu este afectată în acest moment şi că consumul de gaze este mult sub capacitatea de producţie pe care noi o avem. Asigurăm pentru perioada de iarnă un import de aproximativ 20% din necesarul de gaz, a mai spus şeful Executivului, precizând că se caută resurse alternative.

„Am avut o discuţie cu ministrul Energiei, România nu este afectată în acest moment. Consumul de gaze este mult sub capacitatea de producţie pe care noi o avem. Ştiţi foarte bine că suntem una dintre puţinele ţări din Europa care beneficiem de resursă de gaz consistentă, sigur, nu pe deplinătatea nevoilor noastre”, a spus Ciucă, despre încetarea de furnizare a gazului către Bulgaria şi Polonia de către Gazprom.

Premierul a menţionat că asigurăm pentru perioada de iarnă un import de aproximativ 20% din necesarul de gaz.

„Acum, când discutăm, se caută surse alternative pentru gaz, dar în acest moment România nu este afectată”, a mai afirmat el.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *