Tesla Model 3, lider la vânzări auto în Europa. Dacia Spring a intrat în topul electric pe locul zece

masina electrica, dacia, dacia spring

Luna trecută, 46,5% dintre mașinile de pasageri înmatriculate în Europa au fost SUV-uri – cea mai mare cotă de piață lunară pentru acest segment. În ciuda crizei actuale cu care se confruntă producătorii de echipamente originale, aceste vehicule continuă să câștige acțiune datorită apariției alternativelor EV și hibride plug-in, cum ar fi Modelul Y de la Tesla, potrivit Jato Dynamics.

„Dacă tendința continuă, drumurile Europei ar putea arăta în curând similare. în SUA, unde mai mult de jumătate din noile mașini vândute sunt SUV-uri”, spune Felipe Munoz, Global Analyst at JATO Dynamics.

Acest segment a fost condus de grupul Volkswagen, Stellantis și Hyundai-Kia, iar marii câștigători ai cotei de piață în cursul lunii au fost producătorul coreean, Tesla și grupul Volkswagen.

Remarcabil e primul loc la general vânzări al Tesla Model 3, urmată de Renault Clio și Dacia Sandero, dar și intrarea din prima lună a livrărilor în Top 10 vânzări mașini electrice a Dacia Spring. Modelul electric al Dacia, produs în China, ocupă locul zece cu 4.166 de unități. De altfel, Economedia a scris din septembrie că Dacia Spring a vândut peste 4.000 de modele de la startul vânzărilor în martie.

De altfel, Tesla Model 3 și Tesla Model Y ocupă primele două locuri la vânzări de mașini electrice, urmate de VW ID.3 și Renault Zoe.

Sursa foto: Jato Dynamics

Alți protagoniști ai pieței

Încă o dată, Hyundai Tucson și-a asigurat un loc în top 10 cu o creștere a volumului de 40%.cu 14.088 de unități vândute. BMW Seria 3 a înregistrat o creștere de 24%, în ciuda concurenței directe cu Modelul 3. Noul Opel Mokka și-a continuat urcarea în clasament până pe locul 22, cu 9.700 de unități înmatriculate.

Pe locul 28, Tesla Model Y s-a vândut mai mult decât preferatele consumatorilor, cum ar fi Fiat Panda, Peugeot 3008 și Volkswagen ID.3.

Kia Ceed, BMW Seria 4, DS 7 Crossback, Mazda MX-30, Volkswagen Arteon și Porsche Taycan au înregistrat, de asemenea, o creștere lunară puternică. Dintre noile intrări, Renault Arkana a înregistrat aproape 7.000 de unități, devenind al treilea cel mai înmatriculat model Renault, în timp ce Citroen C4 și Skoda Enyaq au devenit al doilea cel mai vândut model pentru mărcile respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *