Uniper, principalul importator de gaz rusesc al Germaniei, consideră că importurile de gaze rusești sunt sigure, în ciuda opririi furnizării către Polonia, Bulgaria

Redacția apr. 27, 2022 0 comentarii
Gaze aragaz sursa Pexels

Uniper, principalul importator de gaz rusesc al Germaniei, consideră că fluxurile de gaze rusești în Germania sunt sigure pentru moment, în ciuda unei opriri a livrărilor către Polonia și Bulgaria, deoarece volumele de tranzit către alte părți nu ar fi afectate, scrie Reuters.

Gigantul energetic rus Gazprom a declarat anterior că a oprit aprovizionarea cu gaz către cele două țări europene în cel mai dur răspuns de până acum la sancțiunile occidentale impuse Moscovei după invadarea Ucrainei.

PGNiG, deținută de stat poloneză, a confirmat că aprovizionarea sa de la Gazprom a fost întreruptă.

„Oprirea nu va avea un impact asupra tranzitului de volume prin Polonia”, a declarat directorul comercial al Uniper, Niek den Hollander, analiştilor, după ce a prezentat rezultatele preliminare pentru primul trimestru.

De asemenea, Uniper a confirmat că se așteaptă să poată plăti contractele de gaze pe termen lung în cadrul unei scheme propuse de Moscova, care cere ca plățile să fie făcute în ruble.

Uniper folosea un mecanism care permitea plăți în euro, care sunt transformate în ruble pe partea băncii ruse prin Gaprombank, adăugând că următoarea plată în cadrul acestei scheme va fi făcută la sfârșitul lunii mai.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *