Compania Națională de Investiții are în derulare 580 de șantiere. Care sunt marile proiecte în lucru

Redacția apr. 9, 2021 0 comentarii
santier CNI

Compania Naţională de Investiţii (CNI) are în derulare, în această perioadă, 580 de şantiere şi câteva sute de proceduri care se vor concretiza în contracte de investiţii în infrastructura sanitară, educaţională, sportivă, culturală şi în cea a monumentelor istorice, a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri online, Manuela Irina Pătrăşcoiu, preşedintele companiei.

“Lucrăm la demararea Variantei ocolitoare DN1, Valea Doftanei – Săcele – Braşov. În curând, vom intra cu studiul de fezabilitate în aprobare prin Hotărâre de Guvern şi vom demara licitaţie de proiectare şi execuţie. Sperăm ca undeva la sfârşitul anului să începem lucrările de execuţie. În acest moment, Compania Naţională de Investiţii are în derulare 580 de şantiere, câteva sute de proceduri care se vor concretiza în contracte pe toate zonele. Investiţii în infrastructura sanitară, în educaţie, sportivă, culturală, monumente istorice. Anual, cu sau fără pandemie, reuşim să recepţionăm în jur de 80 de investiţii şi contractăm în jur de 200-300 de lucrări. Bugetul pe care îl avem asigurat anul acesta este cel mai mare pe care l-am avut şi care ne asigură continuarea finanţării lucrărilor noastre, precum şi demararea lucrărilor noi. Avem investiţiile mari, precum Cazinoul din Constanţa, care va fi finalizat la sfârşitul anului 2022. Am reuşit să finalizăm stadionul Steaua şi Arcul de Triumf, vom finaliza în scurt timp şi stadionul Rapid. Avem în execuţie 19 spitale, opt cămine studenţeşti, în licitaţie alte şase cămine studenţeşti, din cele 30 pe care ni le-am asumat în toate centrele universitare din ţară. Avem aproape 140 de investiţii în infrastructura sportivă şi peste 150 de investiţii în infrastructura culturală”, a menţionat Pătrăşcoiu, citată de Agerpres.

Reprezentanta CNI a menţionat, totodată, că, în perioada următoare, se are în plan reabilitarea Universităţii din Bucureşti, a Academiei de Studii Economice, precum şi a unor spitale judeţene pentru care vor fi demarate procedurile de licitaţie.

“Pentru exerciţiul financiar 2021 – 2017 am pregătit în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.) o sinteză a proiectelor mature pe care le avem. Vom vedea cu câte proiecte va fi implicată şi Compania Naţională de Investiţii. Este anul în care, odată cu modificările legislative, implementăm şi foarte multe proiecte. Până în anul 2016 aveam câteva axe, pe zona sportivă, culturală, monumente, intervenţii în primă urgenţă. O dată cu modificarea actelor normative şi lărgirea obiectului nostru de activitate e clar că şi bugetul primit este mai generos. În perioada următoare, mai avem reabilitarea Universităţii din Bucureşti, Academiei de Studii Economice şi a câtorva spitale judeţene pentru care vom demara licitaţiile”, a subliniat şefa CNI.

Sursa foto: CNI, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *