Cum s-a reinventat „inventatorul” cafenelei din România. La 27 de ani opera 50 de cafenele, dar criza le-a închis pe toate apr. 14 Redacția 0 comentarii
De ce unele sticle de Coca-Cola au un capac galben și de ce se întâmplă asta doar primăvara apr. 13 Redacția 1 comentarii 15821 vizualizări
Dispută între Rapid și Trendyol. Clubul de fotbal cheamă retailerul în instanță apr. 12 Redacția 0 comentarii
Dedeman acoperă România: a deschis un nou magazin în Alexandria și urmează unul și în Giurgiu apr. 12 Redacția 0 comentarii
Sfaturi de la ANPC pentru cumpărături în siguranță pentru masa de Paște apr. 12 Redacția 0 comentarii
Compania veterinară PartnerVet, controlată de Sacha Dragic, continuă achizițiile și se extinde în Cluj cu o nouă clinică veterinară apr. 11 Dana Ciubotă 0 comentarii
Reguli noi pentru piața jucăriilor din UE. Produsele vor avea nevoie de pașapoarte digitale apr. 11 Dana Ciubotă 0 comentarii
Adio cireșe din livada lui Aurel Onigaș, în acest sezon: gerul a distrus toate florile, pagube 100% / Fermierul declară că la -6 grade Celsius nicio intervenție nu mai este eficientă apr. 11 G4Food 0 comentarii
VIDEO | Prăpăd în livezi din cauza valului de frig și a ninsorii: Gloria Pascu (Cooperativa Rodagria): „Peste 50% din mugurii de rod sunt compromiși / Dacă tendința continuă, în 5 ani nu vom mai putea face horticultură în sudul țării” apr. 11 Redacția 0 comentarii
Grupul Agroland vrea să deschidă cel puțin 10 magazine de retail și o fermă pentru producția ouălor, în 2025 apr. 10 Dana Ciubotă 0 comentarii
Horia Cardoș Agroland: Agribusiness-ul și fermierii români au reușit în ultimii ani să situeze România în primii 10 exportatori de cereale apr. 9 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | Gabriel Stoian, CEO Profeco: „Fermierul român a început să se deschidă la cap și sa-și dea seama că 35 de ani a aplicat doar îngrășăminte chimice și a venit momentul să aplice și îngrășăminte organice” apr. 9 Redacția 0 comentarii
Startup-ul românesc de telemedicină veterinară TelePaws atrage o investiție și vizează dezvoltarea de funcționalități AI și extindere în Italia, Spania și Orientul Mijlociu apr. 8 Redacția 0 comentarii
Lanțul de cafenele 5 to go lansează un model de franciză „la cheie” ce folosește rulote apr. 8 Redacția 0 comentarii
Imperiul de 10.000 de hectare al unui fermier britanic în România, în pericol din cauza naționalismului și corporațiilor – The Times apr. 8 Ioana Grecea 0 comentarii
Este oficial: Programul „Tomata” a fost publicat în Monitorul Oficial / Fermierii pot depune cererile pentru ajutorul de maxim 50.000 de euro până pe 30 mai apr. 7 G4Food 0 comentarii
Retailerii de modă online au livrat 2,9 miliarde de pungi de plastic în 6 piețe europene, însă cumpărătorii sunt mai sustenabili apr. 7 Dana Ciubotă 0 comentarii
BSOG Energy și fermierul Theodor Ichim se asociază pentru o fabrică de biometan şi îngrășăminte organice, o investiție de 65 milioane de euro apr. 7 Redacția 0 comentarii
România are unele dintre cele mai mici preţuri la ouă dintre țările UE, la poarta fermei, spune preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România apr. 6 Redacția 0 comentarii
Vânzările unui mare retailer american au intrat în declin după ce a renunțat la programele DEI pentru a fi pe placul administrației Trump. Clienții au boicotat compania apr. 5 Andrei Manole 0 comentarii
România, ultimul bastion al căpițelor de fân. Cele mai biodiversificate pajiști din lume pe cale de dispariție apr. 4 Ioana Grecea 0 comentarii
Americanii vopsesc cartofi de Paște, după ce ouăle au atins prețuri foarte mari apr. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
Prețurile mondiale la alimente au crescut ușor în martie. Declin la cereale și zahăr apr. 4 Redacția 0 comentarii
Studiu EY Future Consumer Index: 36% dintre oameni nu mai țin cont de brand atunci când achiziționează un produs apr. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
Marile rețele comerciale din România: Creșterea tarifelor SUA se adaugă unei situații deja complicate apr. 3 Redacția 0 comentarii
Sorin Minea, Romalimenta, despre tarifele administrației Trump: În ceea ce privește produsele alimentare, tranzacțiile cu SUA sunt insignifiante. Lovitura acestor taxe poate să vină pe partea de utilaje apr. 3 G4Food 0 comentarii
Supermarket Profi din Botoșani, închis de Poliția Locală pentru că a vândut țigări minorilor apr. 3 Redacția 0 comentarii
Studioul de design PickTwo intră în acționariatul Red Angus Steakhouse/ Restaurantul a generat venituri de 2,6 milioane de lei în 2024 apr. 3 Dana Ciubotă 0 comentarii
Retailerul britanic Holland & Barrett deschide 60 de magazine în România / Lanțul este specializat în suplimente alimentare și produse vegane apr. 3 Redacția 0 comentarii
Dan Șucu, Concordia: Afișarea adaosului comercial la toate produsele în România este un nonsens economic apr. 2 Redacția 0 comentarii
Kormotech, gigantul hranei pentru animale, țintește România pentru o nouă fabrică apr. 2 Ioana Grecea 0 comentarii
VIDEO George Bădescu, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România: „Avem nevoie de mai multe studii pentru a măsura impactul măsurilor împotriva risipei alimentare” apr. 1 G4Food 0 comentarii
Carne de pui vs carnea de porc. Singurul sector din România care produce 100% mart. 31 Ioana Grecea 0 comentarii
Burger King a deschis primul restaurant drive-thru din București, în Militari Fashion House mart. 31 Diana Spătaru 0 comentarii
România poate exporta produse alimentare de origine vegetală proaspătă, inclusiv grâu, către Indonezia mart. 31 Dana Ciubotă 0 comentarii
Agricover Holding, profit operaţional consolidat de peste 92 de milioane de lei anul trecut mart. 31 Redacția 0 comentarii
Un antreprenor și-a dorit o cușcă mai confortabilă pentru câinele său și a ajuns să creeze case inteligente pentru prietenii blănoși mart. 28 Pets&Cats 0 comentarii
Producătorul român de îngrăşăminte organice Norofert revine pe profit în 2024 și investește în extinderea internațională. Vlad Popescu: Obiectivul este consolidarea operațiunilor din SUA și Brazilia mart. 28 Redacția 0 comentarii
Sphera, operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell, plănuiește să accelereze investițiile cu 70% la 100 de milioane de lei în 2025. Călin Ionescu: Ne concentrăm pe expansiunea rețelei de restaurante și tehnologii digitale mart. 28 Redacția 0 comentarii
Cel mai mare producător de carne de porc din România își deschide un magazin în București. Florin Raba: Facilităm accesul consumatorilor la produsele din carne proaspătă mart. 28 Redacția 0 comentarii
Grupul Agroland va face investiții de 25 milioane de lei în 2025, în fabrica de furaje și platforma avicolă, și va deveni producător de semințe. Horia Cardoș: „Propunem buget conservator, după ultimii ani marcați de evenimente imprevizibile” mart. 28 Redacția 0 comentarii
Ionel Cârstoiu, fermier: „Neavând un volum suficient de forță de muncă, nu reușim să recoltăm toată producția” mart. 28 G4Food 0 comentarii
Prețul la cafea ar putea crește cu până la 25%. Negocierile neîncheiate dintre firmele care se ocupă cu prăjirea și retaileri afectează disponibilitatea pe rafturi mart. 28 Diana Spătaru 0 comentarii
Marile organizații de business critică publicarea adaosului comercial la raft: Va duce la creșterea prețurilor, creează confuzie pentru consumatori, strică relațiile între parteneri comerciali și afectează investițiile. „Este un comportament intruziv nedorit al statului față de mediul de afaceri” mart. 28 Redacția 0 comentarii
Rețeaua de magazine în franciză dezvoltată de Auchan a ajuns la 20 de unități în România mart. 28 Diana Spătaru 0 comentarii
Comisia Europeană a luat în vizor proiectul ANPC care obligă comercianții să afișeze adaosul la prețul produselor: „Va distorsiona concurența, se dezvăluie informații comerciale sensibile” mart. 27 Redacția 0 comentarii
Vânzările H&M sunt sub așteptări, în ciuda investițiilor în marketing și modernizarea magazinelor mart. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
România a avut o creștere de 120% a vânzărilor de bunuri de lux, dar potențialul nu este încă atins mart. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
Sphera Franchise Group inaugurează la Galați primul restaurant KFC Drive Thru echipat cu panouri fotovoltaice mart. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | HoReCa din România, blocată de legi din 1972 / Florin Maxim, expert în ospitalitate: „Legal, nu suntem lăsați să donăm surplusul de mâncare din restaurante, trebuie să îl aruncăm” mart. 26 G4Food 0 comentarii
Industria auto din România va fi afectată de un nou regulament UE privind produsele din defrișări. Bogdan Barbu, Deloitte: Producția de anvelope este vizată / Companiile riscă sancțiuni de 4% din afaceri mart. 26 Dana Ciubotă 0 comentarii
Dedeman își va extinde rețeaua de magazine în Giurgiu, ultimul județ în care nu era prezent, după ce a cumpărat un teren în apropierea Vămii Giurgiu, la granița cu Bulgaria mart. 26 Diana Spătaru 0 comentarii
Afacerile din comerț au scăzut în ianuarie cu 3,2% față de aceeași lună a anului trecut mart. 26 Redacția 0 comentarii
Dulcinella România vizează să extindă rețeaua la 100 de locații prin regim de francizare sau operare, până în 2026. Sergiu Diaconu: „Focusul nostru e să producem mai mult și mai bine” mart. 26 Dana Ciubotă 0 comentarii
OPINIE | Rețeta de „succes” a lui Cristian Popescu Piedone, la fel de veche, de uzată, ca uleiul folosit în bucătărie de cei controlați / Protecția Consumatorului, posibilă trambulină politică mart. 25 G4Food 0 comentarii
Gigantul american Ingredion, cel mai mare procesator de porumb din lume, și compania austriacă Agrana, liderul pieței de zahăr din România, au primit aprobarea Comisiei Europene pentru parteneriatul strategic destinat producției de amidon la Țăndărei mart. 24 Redacția 0 comentarii
România poate exporta ovine vii către țări terțe, cu excepția județelor Bihor și Arad, din cauza apariției focarelor de Pesta Micilor Rumegătoare mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a înregistrat vânzări de 89,2 milioane de lei în 2024 / Compania, afectată de secetă mart. 24 Diana Spătaru 0 comentarii
Lanțul canadian de fast-food Wendy’s intră pe piața din România în 2025 mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | Fermierii, prinși între supraproducție, lipsa forței de muncă și retururile din retail / Ionel Cârstoiu: „În cazul unui retur, ne costă mai mult să transportăm marfa înapoi, să o ambalăm și să o revindem, decât dacă el ajunge la o bancă de alimente” mart. 22 G4Food 0 comentarii
ANALIZĂ Oul românesc: Producția anuală, peste 145.000 t / Locul 8 în Uniunea Europeană, la numărul de găini ouătoare, deși procentual România se situează sub 3% / Care sunt piețele principale mart. 22 G4Food 0 comentarii
INTERVIU De la Bârnova la Palma de Mallorca: O familie ieșeană produce și exportă conserve gătite în gospodărie după rețete tradiționale mart. 22 Călin Munteanu 0 comentarii
VIDEO&FOTO | Nutriționistul Tania Fântâna a lansat cartea „Dacă broccoli ar fi ciocolată”, în cadrul conferinței „Un an de G4Food”: „Nu este o carte despre diete. Este o carte despre tine și despre puterea de a transforma mâncarea în aliatul tău” mart. 21 G4Food 0 comentarii
Războiul neonicotinoidelor ia amploare | Mesajul ministrului Agriculturii către fermieri: „Toată sămânța pe care fermierii au tratat-o până la data deciziei Curții de Apel va fi utilizată în agricultura din România.(…) Pentru că vrem stabilitate!” mart. 21 G4Food 0 comentarii
IKEA integrează drone autonome și instrumente AI în magazine pentru optimizarea inventarului mart. 21 Dana Ciubotă 0 comentarii
Proiectul G4Food: după un an de la lansare, publicația on line dedicată domeniului agroalimentar pune sub ochii cititorilor o gamă variată de produse: rubrici, de la Agricultura în schimbare la Dialoguri pe toate gusturile și Chef fără secrete, știri, analize, opinii, rețete / Un spectacol al informațiilor despre mâncarea noastră cea de toate zilele mart. 21 G4Food 0 comentarii
Sprijin financiar pentru legumicultori de 1,5 euro pe metru pătrat pentru cultivarea legumelor în spații protejate mart. 21 Diana Spătaru 0 comentarii
Lanțul american de fast-food Popeyes se extinde în România și deschide un restaurant la Iași mart. 21 Diana Spătaru 0 comentarii
Consiliul Concurenței: Anunțarea unor majorări de prețuri înaintea Sărbătorilor Pascale poate încălca legea concurenței mart. 21 Redacția 0 comentarii
Fermier cu valoare adăugată | Drumul de la scenă la fermă. Cum s-a apucat tenorul Vlad Miriță să crească porci Mangalița și alte animale: „E un paradox: noi le creștem ca să le sacrificăm, dar în același timp ne place să le creștem bine, să fie fericite” mart. 21 G4Food 0 comentarii
Agroland inaugurează o fabrică de procesare a ouălor și vrea o fermă pentru producția de semințe mart. 21 Redacția 0 comentarii
Afacerile producătorilor de flori din România se ”ofilesc” din cauza importurilor la prețuri de dumping și a lipsei finanțării mart. 20 Redacția 0 comentarii
Studiu: Cheltuielile la restaurant ale românilor diferă în funcție de vârstă / Tinerii sub 25 de ani cheltuiesc până la 300 de lei la o ieșire, iar cei cu vârste între 31 și 40 de ani până la 500 de lei mart. 20 Diana Spătaru 0 comentarii
Un italian la Iași: Micii sunt delicioși, iar tochitura moldovenească merge direct la suflet mart. 20 Ioana Grecea 0 comentarii
INTERVIU Românii ar putea cumpăra ouă cu până la 30% mai scumpe, înainte de Paște. Gripa aviară, un factor / Horia Cardoș, Agroland: „Impredictibilitatea și eliminarea facilităților se duc în costuri, care apoi se duc în prețul la raft” mart. 20 Dana Ciubotă 0 comentarii
Gigantul turc Trendyol a deschis un depozit în România şi anunţă angajări. România a devenit cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est mart. 19 Redacția 0 comentarii
Guvernul anunță creșterea valorii tichetelor de masă/ Majorarea este de 0,14 lei, aproape insesizabilă mart. 19 Redacția 0 comentarii
Romania’s government agency for consumer rights reissues order requiring all economic operators to display commercial markup next to product prices mart. 19 Redacția 0 comentarii
BREAKING | Curtea de Apel Cluj a decis suspendarea autorizațiilor emise de Ministerul Agriculturii pentru utilizarea pesticidelor neonicotinoide, substanțe interzise în Uniunea Europeană / Decizia poate fi atacată cu recurs de MADR mart. 19 Redacția 0 comentarii
Tudor Manea, eMAG: România pierde un milion de euro pe zi din coletele din afara UE neimpozitate mart. 19 Redacția 4 comentarii
Companiile recrutează manageri și seniori. Cererea este mai mare decât oferta, așa că așteptările salariale cu 15%-20% mai mari sunt obstacole pentru angajatori mart. 19 Dana Ciubotă 0 comentarii
ANPC republică ordinul prin care obligă toți operatorii economici din România să afișeze și adaosul comercial lângă prețul produselor, cu același font mart. 18 Redacția 1 comentarii
Radu Burnete (Concordia): „Nu cere nimeni să nu fie controlat, dar controalele trebuie să nu se mai suprapună. Sancțiunile trebuie să fie proporționale cu abaterile” mart. 18 Redacția 0 comentarii
Vrei să afli cum să mănânci bine, sănătos și sustenabil? Descoperă soluțiile la Conferința G4Food! mart. 18 G4Food 0 comentarii
AFIR a transferat 158 milioane euro pentru proiecte agricole și dezvoltare rurală/ Sumele sprijină tinerii fermieri, zonele cu constrângeri naturale, și infrastructura de irigații mart. 18 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | Afacere inedită: Doi tineri din Cluj cresc microplante pe verticală, pe muzică de Mozart mart. 17 Redacția 0 comentarii
Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, preiau integral firma agricolă Dueci Agro, controlată de un antreprenor italian / Achiziția include terenuri agricole situate în județe Tulcea și Brăila mart. 17 Redacția 0 comentarii
O firmă din Baia Mare investește într-o unitate de procesare a polenului apicol ecologic mart. 17 Redacția 0 comentarii
Producția mondială de vin a ajuns la cel mai redus nivel din 1961. Și consumul a scăzut/ Industria se poate reinventa dacă se adaptează la noile tendințe de consum ale tinerilor mart. 17 Dana Ciubotă 0 comentarii
În Ungaria a intrat în vigoare plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază mart. 17 Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Taxele UE la îngrășăminte: Lovitură pentru Rusia sau pentru fermierii europeni? / Ce pregătește Comisia Europeană mart. 17 G4Food 0 comentarii
UPDATE Piedone retrage temporar un ordin prin care obliga toți operatorii economici din România să afișeze și adaosul comercial lângă prețul produselor, cu același font mart. 17 Redacția 0 comentarii
HoReCa din România are un deficit de personal de 25%, iar cele mai vizitate orașe pot ajunge la 50% în plin sezon turistic/ Secretara generală al FPIOR: „Dacă nu acţionăm acum, ne vom confrunta cu o criză profundă” mart. 17 Dana Ciubotă 0 comentarii