De ce unele sticle de Coca-Cola au un capac galben și de ce se întâmplă asta doar primăvara apr. 13 Redacția 1 comentarii 16279 vizualizări
Sfaturi de la ANPC pentru cumpărături în siguranță pentru masa de Paște apr. 12 Redacția 0 comentarii
Americanii vopsesc cartofi de Paște, după ce ouăle au atins prețuri foarte mari apr. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO George Bădescu, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România: „Avem nevoie de mai multe studii pentru a măsura impactul măsurilor împotriva risipei alimentare” apr. 1 G4Food 0 comentarii
Burger King a deschis primul restaurant drive-thru din București, în Militari Fashion House mart. 31 Diana Spătaru 0 comentarii
Sphera, operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell, plănuiește să accelereze investițiile cu 70% la 100 de milioane de lei în 2025. Călin Ionescu: Ne concentrăm pe expansiunea rețelei de restaurante și tehnologii digitale mart. 28 Redacția 0 comentarii
Cel mai mare producător de carne de porc din România își deschide un magazin în București. Florin Raba: Facilităm accesul consumatorilor la produsele din carne proaspătă mart. 28 Redacția 0 comentarii
Prețul la cafea ar putea crește cu până la 25%. Negocierile neîncheiate dintre firmele care se ocupă cu prăjirea și retaileri afectează disponibilitatea pe rafturi mart. 28 Diana Spătaru 0 comentarii
Sphera Franchise Group inaugurează la Galați primul restaurant KFC Drive Thru echipat cu panouri fotovoltaice mart. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | HoReCa din România, blocată de legi din 1972 / Florin Maxim, expert în ospitalitate: „Legal, nu suntem lăsați să donăm surplusul de mâncare din restaurante, trebuie să îl aruncăm” mart. 26 G4Food 0 comentarii
Dulcinella România vizează să extindă rețeaua la 100 de locații prin regim de francizare sau operare, până în 2026. Sergiu Diaconu: „Focusul nostru e să producem mai mult și mai bine” mart. 26 Dana Ciubotă 0 comentarii
OPINIE | Rețeta de „succes” a lui Cristian Popescu Piedone, la fel de veche, de uzată, ca uleiul folosit în bucătărie de cei controlați / Protecția Consumatorului, posibilă trambulină politică mart. 25 G4Food 0 comentarii
România poate exporta ovine vii către țări terțe, cu excepția județelor Bihor și Arad, din cauza apariției focarelor de Pesta Micilor Rumegătoare mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a înregistrat vânzări de 89,2 milioane de lei în 2024 / Compania, afectată de secetă mart. 24 Diana Spătaru 0 comentarii
Lanțul canadian de fast-food Wendy’s intră pe piața din România în 2025 mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
INTERVIU De la Bârnova la Palma de Mallorca: O familie ieșeană produce și exportă conserve gătite în gospodărie după rețete tradiționale mart. 22 Călin Munteanu 0 comentarii
VIDEO&FOTO | Nutriționistul Tania Fântâna a lansat cartea „Dacă broccoli ar fi ciocolată”, în cadrul conferinței „Un an de G4Food”: „Nu este o carte despre diete. Este o carte despre tine și despre puterea de a transforma mâncarea în aliatul tău” mart. 21 G4Food 0 comentarii
Proiectul G4Food: după un an de la lansare, publicația on line dedicată domeniului agroalimentar pune sub ochii cititorilor o gamă variată de produse: rubrici, de la Agricultura în schimbare la Dialoguri pe toate gusturile și Chef fără secrete, știri, analize, opinii, rețete / Un spectacol al informațiilor despre mâncarea noastră cea de toate zilele mart. 21 G4Food 0 comentarii
Lanțul american de fast-food Popeyes se extinde în România și deschide un restaurant la Iași mart. 21 Diana Spătaru 0 comentarii
Consiliul Concurenței: Anunțarea unor majorări de prețuri înaintea Sărbătorilor Pascale poate încălca legea concurenței mart. 21 Redacția 0 comentarii
Studiu: Cheltuielile la restaurant ale românilor diferă în funcție de vârstă / Tinerii sub 25 de ani cheltuiesc până la 300 de lei la o ieșire, iar cei cu vârste între 31 și 40 de ani până la 500 de lei mart. 20 Diana Spătaru 0 comentarii
INTERVIU Românii ar putea cumpăra ouă cu până la 30% mai scumpe, înainte de Paște. Gripa aviară, un factor / Horia Cardoș, Agroland: „Impredictibilitatea și eliminarea facilităților se duc în costuri, care apoi se duc în prețul la raft” mart. 20 Dana Ciubotă 0 comentarii
Guvernul anunță creșterea valorii tichetelor de masă/ Majorarea este de 0,14 lei, aproape insesizabilă mart. 19 Redacția 0 comentarii
Vrei să afli cum să mănânci bine, sănătos și sustenabil? Descoperă soluțiile la Conferința G4Food! mart. 18 G4Food 0 comentarii
Producția mondială de vin a ajuns la cel mai redus nivel din 1961. Și consumul a scăzut/ Industria se poate reinventa dacă se adaptează la noile tendințe de consum ale tinerilor mart. 17 Dana Ciubotă 0 comentarii
În Ungaria a intrat în vigoare plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază mart. 17 Redacția 0 comentarii
„Gustos și atât”, Stars Coffee sau Rostic’s. Ce clone au creat rușii pentru a înlocui branduri precum McDonald’s, Starbucks și KFC după ce acestea s-au retras de pe piața rusă mart. 15 G4Food 0 comentarii
Nestlé lansează noua gamă de tablete de ciocolată KitKat, un nou mod delicios de a lua pauză mart. 13 Advertorial 0 comentarii
Trump promite taxe vamale de 200% pentru vinul din UE, intensificând tensiunile comerciale mart. 13 Redacția 0 comentarii
Taxele vamale americane complică afacerile cu porci, spune directorul general de la cel mai mare producător mondial de carne de porc mart. 12 Redacția 0 comentarii
S-a lansat primul fond de investiții de capital dedicat exclusiv industriei alimentare, cu Scandia în spate. Caută să cumpere afaceri de familie din România sau Polonia mart. 12 Redacția 0 comentarii
Ground Zero Beer, unul din pionerii berii artizanale din România, vrea o creștere de 40% în acest an / Producătorul și-a dublat anul trecut afacerile după ce a mutat barul din Pipera în centrul Capitalei mart. 11 Redacția 0 comentarii
Propunerea lui Viktor Orbán pentru supermarketuri: scad prețurile sau va impune plafonări / Tot mai mulți cetățeni maghiari aleg să își facă cumpărăturile în orașele de graniță din România mart. 11 Redacția 0 comentarii
Piața băuturilor alcoolice din România este în creștere și a ajuns la venituri de 5,2 miliarde de dolari în 2024 mart. 7 Dana Ciubotă 0 comentarii
Rețeaua de cofetării Dulcinella România va investi până la 3 milioane de euro pentru a extinde afacerea în zona B2B, de unde estimează că va veni circa 40% din cifra de afaceri mart. 5 Diana Spătaru 0 comentarii
Antreprenoarea Mihaela Neagu, despre Fabrica de zahăr Bod: „Sunt dispusă să dau fabrica statului român, chiar și pe 1 euro, dacă mi se garantează că, într-un an de zile, o vor porni și vor produce zahăr!” mart. 3 G4Food 0 comentarii
Fabrica de zahăr Bod va fi probabil tăiată şi vândută la fier vechi, susțin sindicaliștii din Industria Alimentară / Terenul va primi o destinaţie imobiliară / Cine este Mihaela Neagu, care a cumpărat fabricile de zahăr de la Bod și Luduș mart. 3 Redacția 0 comentarii
România ar putea deveni lider în procesarea alimentelor în sud-estul Europei / Investițiile de 1,7 miliarde de euro promit transformarea acestui sector feb. 27 Redacția 0 comentarii
SanoVita a investit 250.000 de euro în panouri fotovoltaice pentru a acoperi 88% din consumul de energie anual al celor două unități din Râmnicu Vâlcea feb. 27 Diana Spătaru 0 comentarii
Danone a generat 3 miliarde de euro în numerar în 2024 cu care vrea să facă noi achiziții în zona de nutriție sănătoasă și medicală feb. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
Celebrul lanț de restaurante fast-food Wendy’s a început intrarea în România. Nu deschide în București primul restaurant feb. 27 Redacția 0 comentarii
Povestea celebrei cremă de ciocolată Nutella / Francesco Rivella, inventatorul ei, a murit anul acesta pe 14 februarie feb. 25 Diana Spătaru 0 comentarii
Grupul Prosus, acționar majoritar al eMag, cumpără Just Eat Takeaway.com cu 4,1 miliarde de euro / Platforma de livrare de mâncare a ieșit din România în 2022 feb. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
Organizația hotelurilor și restaurantelor, despre controalele ANPC din ultimele zile: Foarte mulți operatori întâmpină grave probleme, atât de imagine, cât și de evoluție a business-ului feb. 21 Redacția 0 comentarii
Se vinde o mare fabrică de pâine din Transilvania. Prețul a scăzut semnificativ feb. 17 Ioana Grecea 1 comentarii
UE vrea să interzică importuri de alimente, pe modelul lui Donald Trump feb. 16 Redacția 0 comentarii
„Visele devin realitate”. Doi români și-au deschis restaurante pe o mică insulă din arhipelagul britanic feb. 15 Redacția 0 comentarii
Un procent de 61% dintre consumatorii etici cumpără produse sustenabile feb. 14 Dana Ciubotă 0 comentarii
Patru exemple de fermieri români care își vând recolta în marile magazine / Petru Pascal, viticultor, Podgoria Huși: „Hypermarketul mi-a salvat afacerea” feb. 10 G4Food 0 comentarii
Președintele Asociației Române Patronale din Industria Laptelui: Pe etichetă scrie clar dacă produsul e fabricat în România / De la firul ierbii până la raft, statul ia 62% feb. 10 G4Food 1 comentarii
Grupul olandez Friesland Campina, proprietarul brandului de lapte Napolact, vrea să vândă afacerea din România/ Sole Mizo din Ungaria, în spatele căreia se află Sandor Csanyi, ar fi cel mai interesat cumpărător feb. 7 Redacția 0 comentarii
G4Food: Odiseea unei legi aflate în vigoare de 19 ani, dar neaplicată / De ce nu beneficiază elevii de programul „Miere în școli” feb. 7 Redacția 0 comentarii
Radu Tănase, HORA: Am un deja-vu cu 2008 când lumea s-a dus în cap. Un barometru sunt cozile la covrigi de la Luca și Matei, care au început să crească feb. 3 Redacția 0 comentarii
Preţul cafelei a atins un nou maxim istoric, peste 3,60 dolari pentru o livră ian. 29 Redacția 0 comentarii
Lanțul de cofetării Dulcinella va deschide o fabrică nouă la Târgu Jiu în acest an ian. 20 Redacția 0 comentarii
Mega Image lansează 500 de produse marcă proprie în regiune, inclusiv în România, și vrea să ajungă la o cotă de 45% produse de marcă proprie până în 2028 ian. 16 Redacția 0 comentarii
Firma finlandeză Wolt (DoorDash) a finalizat preluarea Tazz de la eMAG și intră oficial pe piața din România ian. 14 Diana Spătaru 0 comentarii
Topul producătorilor de vin spumant din UE este condus de Italia, Franța și Germania dec. 31 Redacția 0 comentarii
Romalimenta: Industria primeşte încă o lovitură odată cu creşterea salariului minim şi anularea facilităţilor fiscale. Nu există altă soluţie decât creşterea imediată a preţurilor la alimente dec. 30 Redacția 0 comentarii
INTERVIU Sphera Franchise Group, operatorul restaurantelor KFC, caută să adauge noi branduri în portofoliu. Valentin Budeş: „Ne uităm la orice este disponibil. Sunt multe giuvaiere neșlefuite” – VIDEO dec. 24 Elena Deacu 0 comentarii
ANALIZĂ G4Food: Mitul usturoiului din import care inundă piața din România: cumpărăm 6.000 de tone și producem peste 40.000 de tone, potrivit INS / Diferențe majore între statistica românească și cea internațională / Statul acordă un ajutor de minimis de peste 4.000.000 de euro, dar producția este în scădere dec. 20 Redacția 0 comentarii
Mediul de afaceri critică noua prelungire a plafonării adaosului la alimente: „Guvernul nici nu vrea existe dialog pe această temă” dec. 19 Redacția 0 comentarii
Un antreprenor de doar 20 de ani investește 100.000 de euro în făina de greieri / Piața globală a proteinelor alternative este estimată la 25,2 miliarde de dolari până în 2029 dec. 19 Redacția 0 comentarii
De la un job în industria pharma la o afacere cu răstăuțe maramureșene colorate cu pigmenți din legume dec. 16 Redacția 0 comentarii
Ciocolata Dubai cucerește rețetele de preparate tradiționale românești/ O brutărie a introdus în meniul său cozonacul Dubai dec. 10 Diana Spătaru 0 comentarii
BREAKING UE anunță un lung așteptat acord comercial Mercosur, care va crea una dintre cele mai mari zone de liber schimb din lume / Negocierile au durat 25 de ani dec. 6 Redacția 0 comentarii
De ce a închis McDonald’s restaurantul „istoric” de la Universitate și de pe strada Republicii din Brașov dec. 3 Redacția 0 comentarii
UE a importat anul trecut peste 339.000 de tone de condimente din afara blocului comunitar. În top: ghimbir, paprika și piper dec. 3 Diana Spătaru 0 comentarii
Unilever vrea să scape de mărci alimentare care au vânzări de un miliard de euro dec. 2 Redacția 0 comentarii
Preţul cafelei este la maximul ultimilor 47 de ani pe fondul îngrijorărilor privind recolta Braziliei nov. 29 Redacția 0 comentarii
Exporturile de mititei şi de salam de Sibiu în Marea Britanie şi SUA, blocate de pesta porcină africană nov. 24 Redacția 1 comentarii
Piaţa ciocolatei din România se ridică la 600 de milioane de euro, producţia locală doar 50-60 de milioane/ 2024, unul dintre cei mai grei ani din industrie nov. 22 Redacția 0 comentarii
Growdash, platformă de business intelligence dedicată industriei restaurantelor, cu sediul în Dubai, se extinde în România nov. 19 Redacția 0 comentarii
Lanțul românesc de restaurante fast-food Spartan vrea să se lanseze în Polonia și să își extindă prezența în Spania nov. 19 Redacția 0 comentarii
Nestle majorează preţurile şi reduce mărimea pungilor de cafea pentru că boabele s-au scumpit nov. 19 Redacția 0 comentarii
Compania elvețiană Lindt recunoaște că ciocolata sa nu este, de fapt, „creată de experți cu cele mai bune ingrediente”/ Afirmația, în procesul din SUA privind nivelurile de plumb din ciocolata neagră nov. 13 Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ – Laptele pe care îl consumăm e jumătate din import – adevărat sau fals? nov. 10 Redacția 0 comentarii
Preţurile mondiale la alimente au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni, arată o analiză a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură nov. 8 Redacția 0 comentarii
Caroli Foods Group, parte a grupului multinațional alimentar Sigma, anunță numirea unui nou CEO oct. 30 Redacția 0 comentarii
România are cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, în special la alimente, spune președintele Consiliului Concurenței oct. 30 Redacția 1 comentarii
Proces în Statele Unite: Sandvișurile Subway au de trei ori mai multă carne în reclame decât în realitate oct. 28 Redacția 1 comentarii
Ce înseamnă pentru România decizia Justiției europene care desființat plafonarea prețurilor la alimente din Ungaria oct. 28 Redacția 1 comentarii
EXCLUSIV Cofetăria artizanală de ecleruri French Revolution va deschide două magazine la Dublin/ Sunt primele din afara Bucureștiului, în regim de franciză oct. 24 Adrian Tudor 0 comentarii
Surse: Cum vrea Ministerul Agriculturii să plafoneze adaosul comercial la toate alimentele, dar și la fertilizanți, furaje și pesticide: Limită la adaos, între 5% și 50% / Amenzi ce ajung la 5% din cifra de afaceri – draft OUG oct. 23 Redacția 0 comentarii
Wizz Air vinde mămăligă cu brânză la plic, la înălțime / Preparatul, la un preț accesibil oct. 22 Redacția 0 comentarii
Federația Romalimenta nu susține proiectul generalizării adaosurilor comerciale și cere revenirea la economia de piață: “Nu suntem în stare de război” oct. 21 Redacția 1 comentarii
Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) respinge intenția de plafonare a adaosului comercial la produsele românești, anunțată de Ministerul Agriculturii/ „Intervențiile de acest gen fac foarte rău piețelor, pe întregul lanț alimentar” oct. 17 Redacția 0 comentarii