Nestlé România raportează o creștere de 4,8% pe primul semestru. La nivel global, creșterea vânzărilor a venit din scumpiri iul. 24 Carmen Radu 0 comentarii
Exclusiv G4Food: Cine sunt marii beneficiari ai subvențiilor de sute de milioane de euro din bugetul statului pentru procesarea alimentelor. Printre ei, Mihaela Neagu, susținută de Paul Stănescu, plus o altă firmă fondată în Slatina, fieful baronului PSD iul. 24 Redacția 1 comentarii
Suspendarea programului Investalim, fără efect major în planul reducerii cheltuielilor bugetare / Marile contracte sunt deja semnate, statul plătește sute de milioane de euro / Cine sunt marii beneficiari iul. 23 G4Food 0 comentarii
Țară agricolă, invadată de importuri alimentare. Călin Costinaș: România importă alimente din lipsă de planificare, nu din lipsă de resurse / Lecția poloneză iul. 23 Redacția 0 comentarii
Nereguli alimentare: inspectorii sanitari veterinari ANSVSA au aplicat 246 sancțiuni în valoare de peste 4,4 milioane lei iul. 22 Dana Ciubotă 1 comentarii
Un robinet cu bani deschis pentru antreprenorii din sectorul agroalimentar: Ajutor de stat de maxim 3.000.000 de euro per proiect iul. 21 G4Food 0 comentarii
Booster Capital intră în acționariatul producătorului de lactate Artesana, preluând un pachet de 20% după exit-ul ROCA Investments / Planuri de extindere internațională / Daniel Donici, fondator: România are potențial de a deveni «mica Franță» a Europei de Est la producția de specialități de brânză iul. 16 Carmen Radu 0 comentarii
Românii condamnă risipa alimentară, dar 30% dintre ei lasă mâncarea în farfurie la restaurant iul. 15 Redacția 1 comentarii
Produsele la conservă: cât de bune sunt și cum le alegem / Dana Pop, specialist în biotehnologii alimentare: „Orice defect vizibil al unei conserve de pește impune distrugerea ei, chiar dacă este în perioada de valabilitate” iul. 15 G4Food 0 comentarii
Betty Ice crește producția de înghețată din România, după investiții de peste 16 milioane de euro începând cu anul 2019 iul. 14 Carmen Radu 0 comentarii
Ferma zootehnică DN Agrar a livrat cu 6% mai mult lapte în prima jumătate a anului 2025 față de aceeași perioadă de anul trecut iul. 10 Dana Ciubotă 1 comentarii
Șeful companiei de cafea Lavazza consideră că fondurile de hedging sunt responsabile pentru scumpirea cafelei iul. 10 Dana Ciubotă 0 comentarii
Compania agroalimentară DN Agrar și compania energetică BSOG Energy colaborează pentru dezvoltarea unei fabrici de biometan în județul Alba, o investiție de 30 de milioane de euro iul. 9 Dana Ciubotă 0 comentarii
Alina Crețu (Forumul APPR), despre măsurile fiscale asumate de guvern: „Se vor simți atât în agricultură, cât și în sectorul agroalimentar. Trebuie igienizate toate sectoarele!” iul. 9 G4Food 0 comentarii
Daniel Donici, Artesana: Măsurile fiscale pun presiune pe industria alimentară. Continuăm investițiile de peste 10 milioane de euro, dar cu mai multă prudență iul. 9 Redacția 0 comentarii
„Costul unei pâini s-ar putea dubla”, avertizează micii comercianți. Feliciu Paraschiv , despre măsurile fiscale asumate de Guvern: „Marea problemă este scumpirea energiei. Aceasta va impacta extrem de mult prețul pâinii!” iul. 8 Redacția 0 comentarii
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care grupul român Carmistin preia un producător de furaje și un comerciant de animale iul. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
FOTO VIDEO | Prăjiturile în formă de fructe au devenit în ultimul an cele mai la modă deserturi/ Nu sunt ceva nou, dar acum s-au diversificat, iar cofetarii se întrec în umpluturi care mai de care mai sofisticate iun. 28 G4Food 0 comentarii
OPINIE Patriotismul alimentar sau cum vom plăti de două ori biscuitul românesc / INVESTALIM: peste jumătate de miliard de euro pentru o mână de beneficiari, fără garanții de succes în piață iun. 27 G4Food 0 comentarii
Guvernul a aprobat prelungirea plafonării adaosului comercial la alimente, până la finalul lui septembrie iun. 27 Redacția 0 comentarii
Nestlé: Avem nevoie de soluții concrete pentru reciclarea ambalajelor din plastic flexibil iun. 26 Publicitate 0 comentarii
Asociația Dieteticienilor din România cu sprijinul Nestlé România lansează primul studiu asupra stilului de viață al Generației Z iun. 24 Advertorial 0 comentarii
Piața fisticului: România importă mai mult și mai scump / Prețul mediu a crescut cu 70% în prima jumătate a anului 2025 / Statele Unite, cel mai important furnizor iun. 14 G4Food 0 comentarii
Un holding polonez vrea să ia 40 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde rețeaua de restaurante Burger King și Popeyes, inclusiv în România iun. 14 Redacția 0 comentarii
Wolt, care a cumpărat recent Tazz, vrea un hub tech la Timișoara. Alin Șerban, general manager: „IT-ul românesc își arată valoarea” mai 28 Redacția 0 comentarii
Roxana Blenche, chef: Ar trebui să se introducă o lege privind risipa alimentară. Fără o lege, restaurantele nu vor reduce risipa, e o durere de cap în plus mai 27 Redacția 0 comentarii
Producătorul român al celebrilor biscuiți Croco ajunge la un profit record mai 23 Redacția 0 comentarii
Amenzi de 2,67 milioane de lei, aplicate de inspectorii sanitar-veterinari în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală în aprilie / Principalele nereguli identificate mai 12 Redacția 0 comentarii
Compania americană de livrări de mâncare DoorDash, care a cumpărat Tazz de la eMAG, preia rivalul britanic Deliveroo cu 3,9 miliarde de dolari mai 6 Redacția 0 comentarii
Tarifele vamale ale SUA au dus preţurile mondiale la alimente la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani mai 2 Redacția 0 comentarii
Cel mai mare producător de panificație din lume mai face o achiziție în România. Grupul mexican Bimbo a preluat fabrica Karamolegos Bakery din Ilfov mai 2 Redacția 1 comentarii
Coadă de zeci de persoane la Obor, de 1 Mai: Bucureștenii se înghesuie să cumpere celebrii mici, de Ziua Muncii mai 1 G4Food 0 comentarii
Afaceri (cu) mici, provocări mari: Un inginer specializat în construcţia de maşini prepară şi vinde mici, de peste un milion de euro pe an, după reţete tradiţionale. A aprovizionat inclusiv celebrul „La Cocoșatu’” mai 1 Călin Munteanu 0 comentarii
Nuca de cocos s-a scumpit din cauza stocurilor globale reduse/ Vremea nefavorabilă din ţările cultivatoare a dus la scăderea producţiei apr. 28 Dana Ciubotă 0 comentarii
Aplicația Tazz dispare. Noii proprietari mută platforma de livrări de mâncare pe altă platformă și oferă beneficii apr. 22 Redacția 0 comentarii
Bogdan Maioreanu, analist eToro: „Clienţii ar putea savura anul acesta o ciocolată scumpă” apr. 18 Dana Ciubotă 0 comentarii
Românii și risipa alimentară. De ce cumpărăm de patru ori mai multă mâncare decât e necesar, de Paște? / Care sunt cauzele, cum prevenim singuri risipa alimentară și ce pot face supermarketurile în perioada sărbătorilor apr. 18 Dana Ciubotă 1 comentarii
Celebrul lanț de restaurante fast-food Wendy’s deschide primul restaurant din România pe 24 aprilie / În ce mall va fi găsit apr. 14 Redacția 0 comentarii
De ce unele sticle de Coca-Cola au un capac galben și de ce se întâmplă asta doar primăvara apr. 13 Redacția 1 comentarii
Sfaturi de la ANPC pentru cumpărături în siguranță pentru masa de Paște apr. 12 Redacția 0 comentarii
Americanii vopsesc cartofi de Paște, după ce ouăle au atins prețuri foarte mari apr. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO George Bădescu, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România: „Avem nevoie de mai multe studii pentru a măsura impactul măsurilor împotriva risipei alimentare” apr. 1 G4Food 0 comentarii
Burger King a deschis primul restaurant drive-thru din București, în Militari Fashion House mart. 31 Diana Spătaru 0 comentarii
Sphera, operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell, plănuiește să accelereze investițiile cu 70% la 100 de milioane de lei în 2025. Călin Ionescu: Ne concentrăm pe expansiunea rețelei de restaurante și tehnologii digitale mart. 28 Redacția 0 comentarii
Cel mai mare producător de carne de porc din România își deschide un magazin în București. Florin Raba: Facilităm accesul consumatorilor la produsele din carne proaspătă mart. 28 Redacția 1 comentarii
Prețul la cafea ar putea crește cu până la 25%. Negocierile neîncheiate dintre firmele care se ocupă cu prăjirea și retaileri afectează disponibilitatea pe rafturi mart. 28 Diana Spătaru 0 comentarii
Sphera Franchise Group inaugurează la Galați primul restaurant KFC Drive Thru echipat cu panouri fotovoltaice mart. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | HoReCa din România, blocată de legi din 1972 / Florin Maxim, expert în ospitalitate: „Legal, nu suntem lăsați să donăm surplusul de mâncare din restaurante, trebuie să îl aruncăm” mart. 26 G4Food 0 comentarii
Dulcinella România vizează să extindă rețeaua la 100 de locații prin regim de francizare sau operare, până în 2026. Sergiu Diaconu: „Focusul nostru e să producem mai mult și mai bine” mart. 26 Dana Ciubotă 0 comentarii
OPINIE | Rețeta de „succes” a lui Cristian Popescu Piedone, la fel de veche, de uzată, ca uleiul folosit în bucătărie de cei controlați / Protecția Consumatorului, posibilă trambulină politică mart. 25 G4Food 0 comentarii
România poate exporta ovine vii către țări terțe, cu excepția județelor Bihor și Arad, din cauza apariției focarelor de Pesta Micilor Rumegătoare mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a înregistrat vânzări de 89,2 milioane de lei în 2024 / Compania, afectată de secetă mart. 24 Diana Spătaru 0 comentarii
Lanțul canadian de fast-food Wendy’s intră pe piața din România în 2025 mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
INTERVIU De la Bârnova la Palma de Mallorca: O familie ieșeană produce și exportă conserve gătite în gospodărie după rețete tradiționale mart. 22 Călin Munteanu 0 comentarii
VIDEO&FOTO | Nutriționistul Tania Fântâna a lansat cartea „Dacă broccoli ar fi ciocolată”, în cadrul conferinței „Un an de G4Food”: „Nu este o carte despre diete. Este o carte despre tine și despre puterea de a transforma mâncarea în aliatul tău” mart. 21 G4Food 0 comentarii
Proiectul G4Food: după un an de la lansare, publicația on line dedicată domeniului agroalimentar pune sub ochii cititorilor o gamă variată de produse: rubrici, de la Agricultura în schimbare la Dialoguri pe toate gusturile și Chef fără secrete, știri, analize, opinii, rețete / Un spectacol al informațiilor despre mâncarea noastră cea de toate zilele mart. 21 G4Food 0 comentarii
Lanțul american de fast-food Popeyes se extinde în România și deschide un restaurant la Iași mart. 21 Diana Spătaru 0 comentarii
Consiliul Concurenței: Anunțarea unor majorări de prețuri înaintea Sărbătorilor Pascale poate încălca legea concurenței mart. 21 Redacția 0 comentarii
Studiu: Cheltuielile la restaurant ale românilor diferă în funcție de vârstă / Tinerii sub 25 de ani cheltuiesc până la 300 de lei la o ieșire, iar cei cu vârste între 31 și 40 de ani până la 500 de lei mart. 20 Diana Spătaru 0 comentarii
INTERVIU Românii ar putea cumpăra ouă cu până la 30% mai scumpe, înainte de Paște. Gripa aviară, un factor / Horia Cardoș, Agroland: „Impredictibilitatea și eliminarea facilităților se duc în costuri, care apoi se duc în prețul la raft” mart. 20 Dana Ciubotă 0 comentarii
Guvernul anunță creșterea valorii tichetelor de masă/ Majorarea este de 0,14 lei, aproape insesizabilă mart. 19 Redacția 0 comentarii
Vrei să afli cum să mănânci bine, sănătos și sustenabil? Descoperă soluțiile la Conferința G4Food! mart. 18 G4Food 0 comentarii
Producția mondială de vin a ajuns la cel mai redus nivel din 1961. Și consumul a scăzut/ Industria se poate reinventa dacă se adaptează la noile tendințe de consum ale tinerilor mart. 17 Dana Ciubotă 0 comentarii
În Ungaria a intrat în vigoare plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază mart. 17 Redacția 0 comentarii
„Gustos și atât”, Stars Coffee sau Rostic’s. Ce clone au creat rușii pentru a înlocui branduri precum McDonald’s, Starbucks și KFC după ce acestea s-au retras de pe piața rusă mart. 15 G4Food 0 comentarii
Nestlé lansează noua gamă de tablete de ciocolată KitKat, un nou mod delicios de a lua pauză mart. 13 Advertorial 0 comentarii
Trump promite taxe vamale de 200% pentru vinul din UE, intensificând tensiunile comerciale mart. 13 Redacția 0 comentarii
Taxele vamale americane complică afacerile cu porci, spune directorul general de la cel mai mare producător mondial de carne de porc mart. 12 Redacția 0 comentarii
S-a lansat primul fond de investiții de capital dedicat exclusiv industriei alimentare, cu Scandia în spate. Caută să cumpere afaceri de familie din România sau Polonia mart. 12 Redacția 0 comentarii
Ground Zero Beer, unul din pionerii berii artizanale din România, vrea o creștere de 40% în acest an / Producătorul și-a dublat anul trecut afacerile după ce a mutat barul din Pipera în centrul Capitalei mart. 11 Redacția 0 comentarii
Propunerea lui Viktor Orbán pentru supermarketuri: scad prețurile sau va impune plafonări / Tot mai mulți cetățeni maghiari aleg să își facă cumpărăturile în orașele de graniță din România mart. 11 Redacția 0 comentarii
Piața băuturilor alcoolice din România este în creștere și a ajuns la venituri de 5,2 miliarde de dolari în 2024 mart. 7 Dana Ciubotă 0 comentarii
Rețeaua de cofetării Dulcinella România va investi până la 3 milioane de euro pentru a extinde afacerea în zona B2B, de unde estimează că va veni circa 40% din cifra de afaceri mart. 5 Diana Spătaru 0 comentarii
Antreprenoarea Mihaela Neagu, despre Fabrica de zahăr Bod: „Sunt dispusă să dau fabrica statului român, chiar și pe 1 euro, dacă mi se garantează că, într-un an de zile, o vor porni și vor produce zahăr!” mart. 3 G4Food 0 comentarii
Fabrica de zahăr Bod va fi probabil tăiată şi vândută la fier vechi, susțin sindicaliștii din Industria Alimentară / Terenul va primi o destinaţie imobiliară / Cine este Mihaela Neagu, care a cumpărat fabricile de zahăr de la Bod și Luduș mart. 3 Redacția 0 comentarii
România ar putea deveni lider în procesarea alimentelor în sud-estul Europei / Investițiile de 1,7 miliarde de euro promit transformarea acestui sector feb. 27 Redacția 0 comentarii
SanoVita a investit 250.000 de euro în panouri fotovoltaice pentru a acoperi 88% din consumul de energie anual al celor două unități din Râmnicu Vâlcea feb. 27 Diana Spătaru 0 comentarii
Danone a generat 3 miliarde de euro în numerar în 2024 cu care vrea să facă noi achiziții în zona de nutriție sănătoasă și medicală feb. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
Celebrul lanț de restaurante fast-food Wendy’s a început intrarea în România. Nu deschide în București primul restaurant feb. 27 Redacția 0 comentarii
Povestea celebrei cremă de ciocolată Nutella / Francesco Rivella, inventatorul ei, a murit anul acesta pe 14 februarie feb. 25 Diana Spătaru 0 comentarii
Grupul Prosus, acționar majoritar al eMag, cumpără Just Eat Takeaway.com cu 4,1 miliarde de euro / Platforma de livrare de mâncare a ieșit din România în 2022 feb. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
Organizația hotelurilor și restaurantelor, despre controalele ANPC din ultimele zile: Foarte mulți operatori întâmpină grave probleme, atât de imagine, cât și de evoluție a business-ului feb. 21 Redacția 0 comentarii
Se vinde o mare fabrică de pâine din Transilvania. Prețul a scăzut semnificativ feb. 17 Ioana Grecea 1 comentarii
UE vrea să interzică importuri de alimente, pe modelul lui Donald Trump feb. 16 Redacția 0 comentarii
„Visele devin realitate”. Doi români și-au deschis restaurante pe o mică insulă din arhipelagul britanic feb. 15 Redacția 0 comentarii
Un procent de 61% dintre consumatorii etici cumpără produse sustenabile feb. 14 Dana Ciubotă 0 comentarii
Patru exemple de fermieri români care își vând recolta în marile magazine / Petru Pascal, viticultor, Podgoria Huși: „Hypermarketul mi-a salvat afacerea” feb. 10 G4Food 0 comentarii
Președintele Asociației Române Patronale din Industria Laptelui: Pe etichetă scrie clar dacă produsul e fabricat în România / De la firul ierbii până la raft, statul ia 62% feb. 10 G4Food 1 comentarii
Grupul olandez Friesland Campina, proprietarul brandului de lapte Napolact, vrea să vândă afacerea din România/ Sole Mizo din Ungaria, în spatele căreia se află Sandor Csanyi, ar fi cel mai interesat cumpărător feb. 7 Redacția 0 comentarii
G4Food: Odiseea unei legi aflate în vigoare de 19 ani, dar neaplicată / De ce nu beneficiază elevii de programul „Miere în școli” feb. 7 Redacția 0 comentarii
Radu Tănase, HORA: Am un deja-vu cu 2008 când lumea s-a dus în cap. Un barometru sunt cozile la covrigi de la Luca și Matei, care au început să crească feb. 3 Redacția 0 comentarii
Preţul cafelei a atins un nou maxim istoric, peste 3,60 dolari pentru o livră ian. 29 Redacția 0 comentarii
Lanțul de cofetării Dulcinella va deschide o fabrică nouă la Târgu Jiu în acest an ian. 20 Redacția 0 comentarii