Inspectorii sanitari veterinari au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale în ultimele două săptămâni, în valoare totală de peste 4,4 milioane de lei, fiind emise opt ordonanţe de interzicere a activităţii şi alte 23 de suspendare temporară, după controalele derulate la nivel naţional, în zonele de interes turistic în sezonul estival, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor citat de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Obiectivul principal al acţiunilor este protejarea sănătăţii publice, în condiţiile în care numărul crescut de turişti determină o activitate intensificată în sectorul alimentar. Acest context generează un rulaj mai mare de produse alimentare în zonele de agrement, taberele şcolare, staţiunile şi alte localităţi cu caracter turistic, unde pot apărea riscuri sporite privind siguranţa alimentară, precizează reprezentanţii autorităţii.

„În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivel naţional, ANSVSA a verificat un total de 1.071 de unităţi din sectorul alimentar – printre care pensiuni, tabere şcolare, cantine, restaurante, pizzerii, cofetării, laboratoare de patiserie, magazine alimentare şi un hypermarket. Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.407.000 lei. De asemenea, au fost emise 23 de ordonanţe de suspendare temporară a activităţii şi 8 ordonanţe de interzicere a activităţii. Au fost acordate 3 avertismente, iar 3.203 kg de produse alimentare (carne, peşte, lactate, legume, fructe, produse de panificaţie) au fost reţinute oficial şi direcţionate către unităţi de neutralizare”, precizează ANSVSA.

Printre principalele neconformităţi identificate se regăsesc: lipsa înregistrării sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie şi depozitare, comercializarea de produse expirate, lipsa fişelor de aptitudini ale personalului şi ambalarea sau etichetarea incorectă a produselor alimentare.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

„Siguranţa alimentelor trebuie să fie o prioritate pentru toţi operatorii economici, mai ales în perioada sezonului estival, când consumul de alimente în spaţii publice este mult mai ridicat. Vom continua controalele în toată ţara, pentru a ne asigura că produsele oferite consumatorilor respectă toate normele legale. Cetăţenii trebuie să aibă încredere că sănătatea lor este protejată printr-un sistem de supraveghere şi control eficient”, transmite Preşedintele ANSVSA Alexandru Bociu.

ANSVSA precizează că va menţine ritmul acţiunilor de control şi în perioada următoare, iar operatorii economici care încalcă prevederile legale vor fi sancţionaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare.