Compania americană de livrări de mâncare DoorDash, care a cumpărat Tazz de la eMAG, preia rivalul britanic Deliveroo cu 3,9 miliarde de dolari mai 6 Redacția 0 comentarii
Compania de petfood Nutrimax din Georgia intenționează să intre pe piața românească și ia în calcul și deschiderea unei fabrici, vizând și alte piețe UE mai 6 G4Food 0 comentarii
Fermierii din Ucraina au semănat cele mai multe suprafețe cu porumb, pentru a avea profit economic mai 5 Dana Ciubotă 0 comentarii
Tarifele vamale ale SUA au dus preţurile mondiale la alimente la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani mai 2 Redacția 0 comentarii
Cel mai mare producător de panificație din lume mai face o achiziție în România. Grupul mexican Bimbo a preluat fabrica Karamolegos Bakery din Ilfov mai 2 Redacția 1 comentarii
Înalta Curte de Casație și Justiție menține decizia de interzicere a neonicotinoidelor în România mai 2 Redacția 0 comentarii
Coadă de zeci de persoane la Obor, de 1 Mai: Bucureștenii se înghesuie să cumpere celebrii mici, de Ziua Muncii mai 1 G4Food 0 comentarii
Afaceri (cu) mici, provocări mari: Un inginer specializat în construcţia de maşini prepară şi vinde mici, de peste un milion de euro pe an, după reţete tradiţionale. A aprovizionat inclusiv celebrul „La Cocoșatu’” mai 1 Călin Munteanu 0 comentarii
Nadina Nedelea, Asociația Producătorilor de Mobilă: România aruncă pe foc opt milioane de metri cubi de lemn din cele 20 de milioane de metri cubi exploatate apr. 28 Dana Ciubotă 0 comentarii
Nuca de cocos s-a scumpit din cauza stocurilor globale reduse/ Vremea nefavorabilă din ţările cultivatoare a dus la scăderea producţiei apr. 28 Dana Ciubotă 0 comentarii
Micii fermieri reclamă că statul român le interzice accesul la „Rabla pentru Tractoare” apr. 24 Redacția 0 comentarii
VIDEO Gigantul american Wendy’s, unul dintre cele mai cunoscute branduri mondiale de fast-food, a deschis primul său restaurant din București apr. 24 Redacția 0 comentarii
Lanțul de restaurante fast food McDonald’s a depășit, în 2024, pragul de două miliarde de lei în vânzări, în România apr. 24 Redacția 0 comentarii
Analiză. Cum se extinde piața hotelieră din București: Până în 2027 Capitala ar putea avea 1.000 de camere noi/ tariful mediu zilnic a depășit pragul de 100 de euro/ cameră apr. 24 Redacția 0 comentarii
Un producător român de napolitane și-a făcut lanț de cafenele și plănuiește peste 100 de locații apr. 24 Carmen Radu 0 comentarii
FOTO Rețeaua de cafenele de specialitate Boiler iese din București, cu un concept nou apr. 23 Carmen Radu 0 comentarii
Aplicația Tazz dispare. Noii proprietari mută platforma de livrări de mâncare pe altă platformă și oferă beneficii apr. 22 Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ Val de restaurante, cofetării și cafenele noi în România. Apar și food-hall-urile/ Piața devine mai competitivă, iar specialiștii se așteaptă să apară noi concepte, inclusiv francize internaționale apr. 21 Kristina Reștea 0 comentarii
„Agricultura a devenit din nou o ocupație profitabilă”. Peste 700 de tineri fermieri din județul Bihor au primit 40 de milioane de euro pentru începerea activității în domeniu apr. 19 Dana Ciubotă 0 comentarii
Bogdan Maioreanu, analist eToro: „Clienţii ar putea savura anul acesta o ciocolată scumpă” apr. 18 Dana Ciubotă 0 comentarii
Românii și risipa alimentară. De ce cumpărăm de patru ori mai multă mâncare decât e necesar, de Paște? / Care sunt cauzele, cum prevenim singuri risipa alimentară și ce pot face supermarketurile în perioada sărbătorilor apr. 18 Dana Ciubotă 1 comentarii
O ieșeancă a dat lovitura pentru că a încercat să reducă risipa alimentară din cantină apr. 17 Redacția 0 comentarii
Sacha Dragic mai face o achiziție în piața veterinară. PartnerVet, sprijinit de D Craig Holding și de Vetimex Capital, cumpără o clinică din Constanța apr. 16 Dana Ciubotă 0 comentarii
ANPC retrage ordinul prin care obliga magazinele să afișeze adaosul comercial la raft, lângă preț apr. 16 Redacția 1 comentarii
Andrei Popescu, fost director general la Freshful, intră în HoReCA și deschide un restaurant cu Chef Mălai apr. 16 Redacția 0 comentarii
Celebrul lanț de restaurante fast-food Wendy’s deschide primul restaurant din România pe 24 aprilie / În ce mall va fi găsit apr. 14 Redacția 0 comentarii
Cum s-a reinventat „inventatorul” cafenelei din România. La 27 de ani opera 50 de cafenele, dar criza le-a închis pe toate apr. 14 Redacția 0 comentarii
De ce unele sticle de Coca-Cola au un capac galben și de ce se întâmplă asta doar primăvara apr. 13 Redacția 1 comentarii
Dispută între Rapid și Trendyol. Clubul de fotbal cheamă retailerul în instanță apr. 12 Redacția 0 comentarii
Dedeman acoperă România: a deschis un nou magazin în Alexandria și urmează unul și în Giurgiu apr. 12 Redacția 0 comentarii
Sfaturi de la ANPC pentru cumpărături în siguranță pentru masa de Paște apr. 12 Redacția 0 comentarii
Compania veterinară PartnerVet, controlată de Sacha Dragic, continuă achizițiile și se extinde în Cluj cu o nouă clinică veterinară apr. 11 Dana Ciubotă 0 comentarii
Reguli noi pentru piața jucăriilor din UE. Produsele vor avea nevoie de pașapoarte digitale apr. 11 Dana Ciubotă 0 comentarii
Adio cireșe din livada lui Aurel Onigaș, în acest sezon: gerul a distrus toate florile, pagube 100% / Fermierul declară că la -6 grade Celsius nicio intervenție nu mai este eficientă apr. 11 G4Food 0 comentarii
VIDEO | Prăpăd în livezi din cauza valului de frig și a ninsorii: Gloria Pascu (Cooperativa Rodagria): „Peste 50% din mugurii de rod sunt compromiși / Dacă tendința continuă, în 5 ani nu vom mai putea face horticultură în sudul țării” apr. 11 Redacția 0 comentarii
VIDEO | Gabriel Stoian, CEO Profeco: „Fermierul român a început să se deschidă la cap și sa-și dea seama că 35 de ani a aplicat doar îngrășăminte chimice și a venit momentul să aplice și îngrășăminte organice” apr. 9 Redacția 0 comentarii
Startup-ul românesc de telemedicină veterinară TelePaws atrage o investiție și vizează dezvoltarea de funcționalități AI și extindere în Italia, Spania și Orientul Mijlociu apr. 8 Redacția 0 comentarii
Lanțul de cafenele 5 to go lansează un model de franciză „la cheie” ce folosește rulote apr. 8 Redacția 0 comentarii
Imperiul de 10.000 de hectare al unui fermier britanic în România, în pericol din cauza naționalismului și corporațiilor – The Times apr. 8 Ioana Grecea 0 comentarii
Este oficial: Programul „Tomata” a fost publicat în Monitorul Oficial / Fermierii pot depune cererile pentru ajutorul de maxim 50.000 de euro până pe 30 mai apr. 7 G4Food 0 comentarii
România, ultimul bastion al căpițelor de fân. Cele mai biodiversificate pajiști din lume pe cale de dispariție apr. 4 Ioana Grecea 0 comentarii
Americanii vopsesc cartofi de Paște, după ce ouăle au atins prețuri foarte mari apr. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
Studiu EY Future Consumer Index: 36% dintre oameni nu mai țin cont de brand atunci când achiziționează un produs apr. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
Marile rețele comerciale din România: Creșterea tarifelor SUA se adaugă unei situații deja complicate apr. 3 Redacția 0 comentarii
Studioul de design PickTwo intră în acționariatul Red Angus Steakhouse/ Restaurantul a generat venituri de 2,6 milioane de lei în 2024 apr. 3 Dana Ciubotă 0 comentarii
Retailerul britanic Holland & Barrett deschide 60 de magazine în România / Lanțul este specializat în suplimente alimentare și produse vegane apr. 3 Redacția 0 comentarii
Dan Șucu, Concordia: Afișarea adaosului comercial la toate produsele în România este un nonsens economic apr. 2 Redacția 0 comentarii
Kormotech, gigantul hranei pentru animale, țintește România pentru o nouă fabrică apr. 2 Ioana Grecea 0 comentarii
VIDEO George Bădescu, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România: „Avem nevoie de mai multe studii pentru a măsura impactul măsurilor împotriva risipei alimentare” apr. 1 G4Food 0 comentarii
Burger King a deschis primul restaurant drive-thru din București, în Militari Fashion House mart. 31 Diana Spătaru 0 comentarii
Un antreprenor și-a dorit o cușcă mai confortabilă pentru câinele său și a ajuns să creeze case inteligente pentru prietenii blănoși mart. 28 Pets&Cats 0 comentarii
Producătorul român de îngrăşăminte organice Norofert revine pe profit în 2024 și investește în extinderea internațională. Vlad Popescu: Obiectivul este consolidarea operațiunilor din SUA și Brazilia mart. 28 Redacția 0 comentarii
Sphera, operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell, plănuiește să accelereze investițiile cu 70% la 100 de milioane de lei în 2025. Călin Ionescu: Ne concentrăm pe expansiunea rețelei de restaurante și tehnologii digitale mart. 28 Redacția 0 comentarii
Cel mai mare producător de carne de porc din România își deschide un magazin în București. Florin Raba: Facilităm accesul consumatorilor la produsele din carne proaspătă mart. 28 Redacția 1 comentarii
Ionel Cârstoiu, fermier: „Neavând un volum suficient de forță de muncă, nu reușim să recoltăm toată producția” mart. 28 G4Food 0 comentarii
Prețul la cafea ar putea crește cu până la 25%. Negocierile neîncheiate dintre firmele care se ocupă cu prăjirea și retaileri afectează disponibilitatea pe rafturi mart. 28 Diana Spătaru 0 comentarii
Marile organizații de business critică publicarea adaosului comercial la raft: Va duce la creșterea prețurilor, creează confuzie pentru consumatori, strică relațiile între parteneri comerciali și afectează investițiile. „Este un comportament intruziv nedorit al statului față de mediul de afaceri” mart. 28 Redacția 0 comentarii
Comisia Europeană a luat în vizor proiectul ANPC care obligă comercianții să afișeze adaosul la prețul produselor: „Va distorsiona concurența, se dezvăluie informații comerciale sensibile” mart. 27 Redacția 0 comentarii
România a avut o creștere de 120% a vânzărilor de bunuri de lux, dar potențialul nu este încă atins mart. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
Sphera Franchise Group inaugurează la Galați primul restaurant KFC Drive Thru echipat cu panouri fotovoltaice mart. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | HoReCa din România, blocată de legi din 1972 / Florin Maxim, expert în ospitalitate: „Legal, nu suntem lăsați să donăm surplusul de mâncare din restaurante, trebuie să îl aruncăm” mart. 26 G4Food 0 comentarii
Industria auto din România va fi afectată de un nou regulament UE privind produsele din defrișări. Bogdan Barbu, Deloitte: Producția de anvelope este vizată / Companiile riscă sancțiuni de 4% din afaceri mart. 26 Dana Ciubotă 0 comentarii
Dulcinella România vizează să extindă rețeaua la 100 de locații prin regim de francizare sau operare, până în 2026. Sergiu Diaconu: „Focusul nostru e să producem mai mult și mai bine” mart. 26 Dana Ciubotă 0 comentarii
OPINIE | Rețeta de „succes” a lui Cristian Popescu Piedone, la fel de veche, de uzată, ca uleiul folosit în bucătărie de cei controlați / Protecția Consumatorului, posibilă trambulină politică mart. 25 G4Food 0 comentarii
România poate exporta ovine vii către țări terțe, cu excepția județelor Bihor și Arad, din cauza apariției focarelor de Pesta Micilor Rumegătoare mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a înregistrat vânzări de 89,2 milioane de lei în 2024 / Compania, afectată de secetă mart. 24 Diana Spătaru 0 comentarii
Lanțul canadian de fast-food Wendy’s intră pe piața din România în 2025 mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | Fermierii, prinși între supraproducție, lipsa forței de muncă și retururile din retail / Ionel Cârstoiu: „În cazul unui retur, ne costă mai mult să transportăm marfa înapoi, să o ambalăm și să o revindem, decât dacă el ajunge la o bancă de alimente” mart. 22 G4Food 0 comentarii
ANALIZĂ Oul românesc: Producția anuală, peste 145.000 t / Locul 8 în Uniunea Europeană, la numărul de găini ouătoare, deși procentual România se situează sub 3% / Care sunt piețele principale mart. 22 G4Food 0 comentarii
INTERVIU De la Bârnova la Palma de Mallorca: O familie ieșeană produce și exportă conserve gătite în gospodărie după rețete tradiționale mart. 22 Călin Munteanu 0 comentarii
VIDEO&FOTO | Nutriționistul Tania Fântâna a lansat cartea „Dacă broccoli ar fi ciocolată”, în cadrul conferinței „Un an de G4Food”: „Nu este o carte despre diete. Este o carte despre tine și despre puterea de a transforma mâncarea în aliatul tău” mart. 21 G4Food 0 comentarii
Războiul neonicotinoidelor ia amploare | Mesajul ministrului Agriculturii către fermieri: „Toată sămânța pe care fermierii au tratat-o până la data deciziei Curții de Apel va fi utilizată în agricultura din România.(…) Pentru că vrem stabilitate!” mart. 21 G4Food 0 comentarii
Proiectul G4Food: după un an de la lansare, publicația on line dedicată domeniului agroalimentar pune sub ochii cititorilor o gamă variată de produse: rubrici, de la Agricultura în schimbare la Dialoguri pe toate gusturile și Chef fără secrete, știri, analize, opinii, rețete / Un spectacol al informațiilor despre mâncarea noastră cea de toate zilele mart. 21 G4Food 0 comentarii
Lanțul american de fast-food Popeyes se extinde în România și deschide un restaurant la Iași mart. 21 Diana Spătaru 0 comentarii
Consiliul Concurenței: Anunțarea unor majorări de prețuri înaintea Sărbătorilor Pascale poate încălca legea concurenței mart. 21 Redacția 0 comentarii
Fermier cu valoare adăugată | Drumul de la scenă la fermă. Cum s-a apucat tenorul Vlad Miriță să crească porci Mangalița și alte animale: „E un paradox: noi le creștem ca să le sacrificăm, dar în același timp ne place să le creștem bine, să fie fericite” mart. 21 G4Food 0 comentarii
Agroland inaugurează o fabrică de procesare a ouălor și vrea o fermă pentru producția de semințe mart. 21 Redacția 0 comentarii
Afacerile producătorilor de flori din România se ”ofilesc” din cauza importurilor la prețuri de dumping și a lipsei finanțării mart. 20 Redacția 0 comentarii
Studiu: Cheltuielile la restaurant ale românilor diferă în funcție de vârstă / Tinerii sub 25 de ani cheltuiesc până la 300 de lei la o ieșire, iar cei cu vârste între 31 și 40 de ani până la 500 de lei mart. 20 Diana Spătaru 0 comentarii
Un italian la Iași: Micii sunt delicioși, iar tochitura moldovenească merge direct la suflet mart. 20 Ioana Grecea 0 comentarii
INTERVIU Românii ar putea cumpăra ouă cu până la 30% mai scumpe, înainte de Paște. Gripa aviară, un factor / Horia Cardoș, Agroland: „Impredictibilitatea și eliminarea facilităților se duc în costuri, care apoi se duc în prețul la raft” mart. 20 Dana Ciubotă 0 comentarii
Gigantul turc Trendyol a deschis un depozit în România şi anunţă angajări. România a devenit cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est mart. 19 Redacția 0 comentarii
Guvernul anunță creșterea valorii tichetelor de masă/ Majorarea este de 0,14 lei, aproape insesizabilă mart. 19 Redacția 0 comentarii
Romania’s government agency for consumer rights reissues order requiring all economic operators to display commercial markup next to product prices mart. 19 Redacția 0 comentarii
BREAKING | Curtea de Apel Cluj a decis suspendarea autorizațiilor emise de Ministerul Agriculturii pentru utilizarea pesticidelor neonicotinoide, substanțe interzise în Uniunea Europeană / Decizia poate fi atacată cu recurs de MADR mart. 19 Redacția 0 comentarii
Tudor Manea, eMAG: România pierde un milion de euro pe zi din coletele din afara UE neimpozitate mart. 19 Redacția 4 comentarii
ANPC republică ordinul prin care obligă toți operatorii economici din România să afișeze și adaosul comercial lângă prețul produselor, cu același font mart. 18 Redacția 1 comentarii
Radu Burnete (Concordia): „Nu cere nimeni să nu fie controlat, dar controalele trebuie să nu se mai suprapună. Sancțiunile trebuie să fie proporționale cu abaterile” mart. 18 Redacția 0 comentarii
Vrei să afli cum să mănânci bine, sănătos și sustenabil? Descoperă soluțiile la Conferința G4Food! mart. 18 G4Food 0 comentarii
AFIR a transferat 158 milioane euro pentru proiecte agricole și dezvoltare rurală/ Sumele sprijină tinerii fermieri, zonele cu constrângeri naturale, și infrastructura de irigații mart. 18 Dana Ciubotă 0 comentarii
VIDEO | Afacere inedită: Doi tineri din Cluj cresc microplante pe verticală, pe muzică de Mozart mart. 17 Redacția 0 comentarii