Bucureștiul apare într-un clasament al orașelor din lume unde poți lua cina în oraș târziu. Cel mai târziu închid localurile din Cairo, cel mai devreme, în țările baltice și în Extremul Orient iun. 20 Redacția 0 comentarii
Grupul Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) a deschis primul restaurant Cioccolatitaliani în stațiunea Riccione din Italia, după o investiție de 600.000 de euro iun. 20 Tibi Oprea 0 comentarii
Serviciul „Cumperi acum, Plătești mai târziu” este folosit tot mai mult de consumatorii cu venituri mari / A apărut un serviciu derivat: „Mănânci acum, Plătești mai târziu” iun. 20 David Stanomir 0 comentarii
K-FOOD România deschide un nou magazin în Pitești pe 4 iulie, cu Ramen Bar și terasă în aer liber iun. 19 David Stanomir 0 comentarii
Treevi Pizza se extinde la nivel național cu prima locație stradală din Constanța. Noua franciza include și un bar de cocktailuri iun. 19 David Stanomir 0 comentarii
Comisia Europeană ia măsuri în cadrul anchetei ce vizează conținutul ilegal AliExpress iun. 18 Dana Ciubotă 0 comentarii
2025, un an paradoxal: România, producție record la grâu, însă prețuri extrem de mici/ Fermierul Cătălin Popescu: „Grâul are un preț de 900 de lei/tonă, adică nici măcar 1 leu pe kilogram. Prețurile sunt sub orice critică” iun. 18 G4Food 0 comentarii
Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a lua masa în oraș. E mult sau puțin? iun. 17 Redacția 0 comentarii
Orice creştere de TVA va închide multe afaceri din industria ospitalităţii din România, avertizează Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii iun. 16 Redacția 1 comentarii
Ana Maria Mircea a ridicat cârnații de pleșcoi și babicul de Buzău la rang de fine dining: „Este păcat să nu valorifici tezaurul gastronomic local atunci când ieși la restaurant. Există un potențial nevalorificat în satele tradiționale” iun. 15 Redacția 0 comentarii
Agricultură cu drona, în Sibiu: ”Un fermier pierde între 500 și 1.000 de lei din recoltă, călcată de tractor. Mai bine ne dă nouă 150 de lei” iun. 15 G4Food 0 comentarii
Agricultura și banii: Comisia Europeană promovează menținerea mix-ului de subvenții și granturi de la bugetul comunitar, dar susține ca sprijinul să fie direcționat ”mai mult către fermierii care se angajează în mod activ în producția de alimente, în vitalitatea economică a fermelor și în conservarea mediului” iun. 14 G4Food 0 comentarii
Piața fisticului: România importă mai mult și mai scump / Prețul mediu a crescut cu 70% în prima jumătate a anului 2025 / Statele Unite, cel mai important furnizor iun. 14 G4Food 0 comentarii
Un holding polonez vrea să ia 40 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde rețeaua de restaurante Burger King și Popeyes, inclusiv în România iun. 14 Redacția 0 comentarii
Decizie de impact în industria ospitalității: ANAF pierde definitiv primul mare proces pe TVA la cafea iun. 13 Redacția 0 comentarii
VIDEO | Veste bună de la Bruxelles! Suma forfetară pentru micii fermieri s-a dublat și a ajuns la 2.500 euro pe an / Cristina Cionga (Forumul APPR): „Sigur că sumele astea pot fi și suplimentate” iun. 13 Redacția 0 comentarii
Asociația Degustătorilor Autorizați din România propune „Pactul Vinului”: „Vinul este poate cel mai vechi ambasador culinar al României, dar atunci când este vândut cu un adaos de 350–400%, devine un obiect de lux, inaccesibil” iun. 13 Redacția 0 comentarii
Trendyol respinge acuzaţiile de concurenţă neloială: Viziunea noastră pe termen lung este să creștem împreună cu afacerile românești iun. 12 Redacția 1 comentarii
Sectorul HoReCa trage un semnal de alarmă: Suntem vizați de 19 instituții cu rol de control iun. 11 Redacția 0 comentarii
Românii, printre cei mai pesimiști consumatori din Europa. Își adaptează comportamentul de consum din cauza incertitudinii iun. 10 Redacția 0 comentarii
VIDEO Radu Savopol, HORA: Peste 30-40% din afacerile din HoReCa se închid în primul an. Antreprenorii se sperie din cauza legislației și fiscalității, preferă să se ducă în domenii mai sigure iun. 10 Elena Deacu 0 comentarii
Experiment: Vodafone și rețeaua de cafenele Boiler au deschis împreună un spațiu hibrid în centrul Brașovului iun. 6 Redacția 0 comentarii
Cererea pentru produsele Shein şi Temu scade puternic în SUA, după eliminarea facilităţii ”de minimis” şi tarifele impuse de Trump / Cheltuielile publicitare ale Temu au scăzut cu 95% faţă de anul trecut, iar ale Shein cu 70% iun. 6 Redacția 0 comentarii
„Ceea ce ni se propune azi va aduce la masă o pizza mică” / Daniel Mischie (CEO City Grill), despre efectul unei eventuale creșteri a TVA-ului asupra industriei ospitalității din România: „Nu cerem diminuări de taxe sau avantaje speciale. Cerem doar o competiție corectă” iun. 5 Redacția 0 comentarii
Industria ospitalității cere stabilitate fiscală. Radu Savopol (HORA) avertizează că majorarea TVA-ului ar putea duce la „cifre cu minus” și falimente în lanț: „Avem o industrie care e pe marginea prăpastiei” iun. 5 G4Food 0 comentarii
Tranzacție pe piața HoReCa: Stadio Hospitality Concepts preia pachetul majoritar al grupului Raionul de Pește iun. 3 Redacția 0 comentarii
VIDEO „Ladies&Business”. Ionela Vișan: „Evoluția pieței de sparanghel din România este în continuă creștere” mai 28 G4Food 0 comentarii
Wolt, care a cumpărat recent Tazz, vrea un hub tech la Timișoara. Alin Șerban, general manager: „IT-ul românesc își arată valoarea” mai 28 Redacția 0 comentarii
Industria diamantelor naturale este afectată din cauza amenințărilor lui Donald Trump, cu privire la impunerea unor tarife vamale de 10% mai 28 Dana Ciubotă 0 comentarii
Roxana Blenche, chef: Ar trebui să se introducă o lege privind risipa alimentară. Fără o lege, restaurantele nu vor reduce risipa, e o durere de cap în plus mai 27 Redacția 0 comentarii
Ion Biriș, HORA: ITM vine o dată pe lună să constate că am același număr de angajați, este o alocare inutilă de resurse din partea statului. În timp ce nenumărați operatori economici nu trebuie să existe mai 27 Redacția 0 comentarii
Lanțul american de restaurante fast-food Popeyes se extinde în țară și deschide prima unitate din Cluj-Napoca mai 26 Redacția 0 comentarii
Producătorul român al celebrilor biscuiți Croco ajunge la un profit record mai 23 Redacția 0 comentarii
Producătorul rusesc de utilaje agricole Rostselmash pune în concediu toți angajații săi în luna iunie, din cauza pierderilor înregistrate mai 22 Dana Ciubotă 0 comentarii
Flanco anunță investiții de 20 milioane de lei în 10 noi magazine și reamenajarea altor 12-15 mai 22 Redacția 0 comentarii
România, pe harta marilor producători europeni de hrană pentru animale – compania ALCONOR atinge o capacitate record în Europa de Est mai 21 Advertorial 0 comentarii
Fraudă masivă cu subvenții APIA destinate apiculturii: Procurorii Parchetului European au descins în peste 300 de locații din România / Suspecții au obținut ilegal 1,32 milioane de euro din fonduri publice mai 19 G4Food 0 comentarii
Viticultorii francezi plantează aloe vera în locul viţei de vie pentru a se adapta la secetă mai 18 Redacția 2 comentarii
VIDEO Mihai Panfil, Origo: Resursa umană este o provocare, nu avem educație de hospitality. Și ne lipsește puțin educația financiară mai 18 Redacția 0 comentarii
Polonezii de la Żabka au ajuns la 87 de magazine Froo în România, la un an de la intrarea pe piață mai 17 Redacția 0 comentarii
5 to go intră pe piața de retail din Bulgaria și lansează 20 de produse pentru consumul acasă mai 17 Redacția 0 comentarii
Retailerul românesc La Cocoș plănuiește alte trei inaugurări de magazine în acest an mai 15 Redacția 0 comentarii
Retailerul online evomag investește în modernizarea operațiunilor logistice mai 14 Redacția 0 comentarii
Un nou hipermarket Carrefour din România se închide. Îi ia locul un magazin La Cocoș mai 14 Redacția 0 comentarii
Cea mai veche prăjitorie de cafea din Italia deschide o primă locație în România mai 13 Redacția 0 comentarii
Amenzi de 2,67 milioane de lei, aplicate de inspectorii sanitar-veterinari în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală în aprilie / Principalele nereguli identificate mai 12 Redacția 0 comentarii
Compania americană de livrări de mâncare DoorDash, care a cumpărat Tazz de la eMAG, preia rivalul britanic Deliveroo cu 3,9 miliarde de dolari mai 6 Redacția 0 comentarii
Compania de petfood Nutrimax din Georgia intenționează să intre pe piața românească și ia în calcul și deschiderea unei fabrici, vizând și alte piețe UE mai 6 G4Food 0 comentarii
Fermierii din Ucraina au semănat cele mai multe suprafețe cu porumb, pentru a avea profit economic mai 5 Dana Ciubotă 0 comentarii
Tarifele vamale ale SUA au dus preţurile mondiale la alimente la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani mai 2 Redacția 0 comentarii
Cel mai mare producător de panificație din lume mai face o achiziție în România. Grupul mexican Bimbo a preluat fabrica Karamolegos Bakery din Ilfov mai 2 Redacția 1 comentarii
Înalta Curte de Casație și Justiție menține decizia de interzicere a neonicotinoidelor în România mai 2 Redacția 0 comentarii
Coadă de zeci de persoane la Obor, de 1 Mai: Bucureștenii se înghesuie să cumpere celebrii mici, de Ziua Muncii mai 1 G4Food 0 comentarii
Afaceri (cu) mici, provocări mari: Un inginer specializat în construcţia de maşini prepară şi vinde mici, de peste un milion de euro pe an, după reţete tradiţionale. A aprovizionat inclusiv celebrul „La Cocoșatu’” mai 1 Călin Munteanu 0 comentarii
Nadina Nedelea, Asociația Producătorilor de Mobilă: România aruncă pe foc opt milioane de metri cubi de lemn din cele 20 de milioane de metri cubi exploatate apr. 28 Dana Ciubotă 0 comentarii
Nuca de cocos s-a scumpit din cauza stocurilor globale reduse/ Vremea nefavorabilă din ţările cultivatoare a dus la scăderea producţiei apr. 28 Dana Ciubotă 0 comentarii
Micii fermieri reclamă că statul român le interzice accesul la „Rabla pentru Tractoare” apr. 24 Redacția 0 comentarii
VIDEO Gigantul american Wendy’s, unul dintre cele mai cunoscute branduri mondiale de fast-food, a deschis primul său restaurant din București apr. 24 Redacția 0 comentarii
Lanțul de restaurante fast food McDonald’s a depășit, în 2024, pragul de două miliarde de lei în vânzări, în România apr. 24 Redacția 0 comentarii
Analiză. Cum se extinde piața hotelieră din București: Până în 2027 Capitala ar putea avea 1.000 de camere noi/ tariful mediu zilnic a depășit pragul de 100 de euro/ cameră apr. 24 Redacția 0 comentarii
Un producător român de napolitane și-a făcut lanț de cafenele și plănuiește peste 100 de locații apr. 24 Carmen Radu 0 comentarii
FOTO Rețeaua de cafenele de specialitate Boiler iese din București, cu un concept nou apr. 23 Carmen Radu 0 comentarii
Aplicația Tazz dispare. Noii proprietari mută platforma de livrări de mâncare pe altă platformă și oferă beneficii apr. 22 Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ Val de restaurante, cofetării și cafenele noi în România. Apar și food-hall-urile/ Piața devine mai competitivă, iar specialiștii se așteaptă să apară noi concepte, inclusiv francize internaționale apr. 21 Kristina Reștea 0 comentarii
„Agricultura a devenit din nou o ocupație profitabilă”. Peste 700 de tineri fermieri din județul Bihor au primit 40 de milioane de euro pentru începerea activității în domeniu apr. 19 Dana Ciubotă 0 comentarii
Bogdan Maioreanu, analist eToro: „Clienţii ar putea savura anul acesta o ciocolată scumpă” apr. 18 Dana Ciubotă 0 comentarii
Românii și risipa alimentară. De ce cumpărăm de patru ori mai multă mâncare decât e necesar, de Paște? / Care sunt cauzele, cum prevenim singuri risipa alimentară și ce pot face supermarketurile în perioada sărbătorilor apr. 18 Dana Ciubotă 1 comentarii
O ieșeancă a dat lovitura pentru că a încercat să reducă risipa alimentară din cantină apr. 17 Redacția 0 comentarii
Sacha Dragic mai face o achiziție în piața veterinară. PartnerVet, sprijinit de D Craig Holding și de Vetimex Capital, cumpără o clinică din Constanța apr. 16 Dana Ciubotă 0 comentarii
ANPC retrage ordinul prin care obliga magazinele să afișeze adaosul comercial la raft, lângă preț apr. 16 Redacția 1 comentarii
Andrei Popescu, fost director general la Freshful, intră în HoReCA și deschide un restaurant cu Chef Mălai apr. 16 Redacția 0 comentarii
Celebrul lanț de restaurante fast-food Wendy’s deschide primul restaurant din România pe 24 aprilie / În ce mall va fi găsit apr. 14 Redacția 0 comentarii
Cum s-a reinventat „inventatorul” cafenelei din România. La 27 de ani opera 50 de cafenele, dar criza le-a închis pe toate apr. 14 Redacția 0 comentarii
De ce unele sticle de Coca-Cola au un capac galben și de ce se întâmplă asta doar primăvara apr. 13 Redacția 1 comentarii
Dispută între Rapid și Trendyol. Clubul de fotbal cheamă retailerul în instanță apr. 12 Redacția 0 comentarii
Dedeman acoperă România: a deschis un nou magazin în Alexandria și urmează unul și în Giurgiu apr. 12 Redacția 0 comentarii
Sfaturi de la ANPC pentru cumpărături în siguranță pentru masa de Paște apr. 12 Redacția 0 comentarii
Compania veterinară PartnerVet, controlată de Sacha Dragic, continuă achizițiile și se extinde în Cluj cu o nouă clinică veterinară apr. 11 Dana Ciubotă 0 comentarii
Reguli noi pentru piața jucăriilor din UE. Produsele vor avea nevoie de pașapoarte digitale apr. 11 Dana Ciubotă 0 comentarii
Adio cireșe din livada lui Aurel Onigaș, în acest sezon: gerul a distrus toate florile, pagube 100% / Fermierul declară că la -6 grade Celsius nicio intervenție nu mai este eficientă apr. 11 G4Food 0 comentarii
VIDEO | Prăpăd în livezi din cauza valului de frig și a ninsorii: Gloria Pascu (Cooperativa Rodagria): „Peste 50% din mugurii de rod sunt compromiși / Dacă tendința continuă, în 5 ani nu vom mai putea face horticultură în sudul țării” apr. 11 Redacția 0 comentarii
VIDEO | Gabriel Stoian, CEO Profeco: „Fermierul român a început să se deschidă la cap și sa-și dea seama că 35 de ani a aplicat doar îngrășăminte chimice și a venit momentul să aplice și îngrășăminte organice” apr. 9 Redacția 0 comentarii
Startup-ul românesc de telemedicină veterinară TelePaws atrage o investiție și vizează dezvoltarea de funcționalități AI și extindere în Italia, Spania și Orientul Mijlociu apr. 8 Redacția 0 comentarii
Lanțul de cafenele 5 to go lansează un model de franciză „la cheie” ce folosește rulote apr. 8 Redacția 0 comentarii
Imperiul de 10.000 de hectare al unui fermier britanic în România, în pericol din cauza naționalismului și corporațiilor – The Times apr. 8 Ioana Grecea 0 comentarii
Este oficial: Programul „Tomata” a fost publicat în Monitorul Oficial / Fermierii pot depune cererile pentru ajutorul de maxim 50.000 de euro până pe 30 mai apr. 7 G4Food 0 comentarii
România, ultimul bastion al căpițelor de fân. Cele mai biodiversificate pajiști din lume pe cale de dispariție apr. 4 Ioana Grecea 0 comentarii
Americanii vopsesc cartofi de Paște, după ce ouăle au atins prețuri foarte mari apr. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
Studiu EY Future Consumer Index: 36% dintre oameni nu mai țin cont de brand atunci când achiziționează un produs apr. 4 Dana Ciubotă 0 comentarii
Marile rețele comerciale din România: Creșterea tarifelor SUA se adaugă unei situații deja complicate apr. 3 Redacția 0 comentarii
Studioul de design PickTwo intră în acționariatul Red Angus Steakhouse/ Restaurantul a generat venituri de 2,6 milioane de lei în 2024 apr. 3 Dana Ciubotă 0 comentarii
Retailerul britanic Holland & Barrett deschide 60 de magazine în România / Lanțul este specializat în suplimente alimentare și produse vegane apr. 3 Redacția 0 comentarii
Dan Șucu, Concordia: Afișarea adaosului comercial la toate produsele în România este un nonsens economic apr. 2 Redacția 0 comentarii
Kormotech, gigantul hranei pentru animale, țintește România pentru o nouă fabrică apr. 2 Ioana Grecea 0 comentarii