Creșterea TVA propusă în noul program de guvernare elaborat de echipa premierului Ilie Bolojan ar putea avea efecte devastatoare pentru sectorul HoReCa, avertizează Dragoș Panait, consultant cu experiență în domeniul HoReCa. Potrivit estimărilor sale, impactul măsurilor fiscale va fi resimțit rapid și sever în industrie. iun. 29 G4Food 0 comentarii
Scrisoare deschisă a Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare: „Am luat notă cu îngrijorare de declarațiile privind probabila creștere a unor taxe și accize” iun. 27 Dana Ciubotă 1 comentarii
Cum vede mediul de afaceri programul de guvernare. Ruslan Cojocaru, Tucano: Vrem schimbări egale pentru toți, ca să putem fi concurențiali. Stabilitatea este și ea importantă iun. 27 Tibi Oprea 0 comentarii
Dragoș Petrescu (antreprenor): Majorarea TVA pentru HoReCa de la 9 la 19% va aduce un dezastru în domeniul ospitalității iun. 26 Redacția 0 comentarii 2828 vizualizări
Bucureștiul apare într-un clasament al orașelor din lume unde poți lua cina în oraș târziu. Cel mai târziu închid localurile din Cairo, cel mai devreme, în țările baltice și în Extremul Orient iun. 20 Redacția 0 comentarii
Grupul Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) a deschis primul restaurant Cioccolatitaliani în stațiunea Riccione din Italia, după o investiție de 600.000 de euro iun. 20 Tibi Oprea 0 comentarii
K-FOOD România deschide un nou magazin în Pitești pe 4 iulie, cu Ramen Bar și terasă în aer liber iun. 19 David Stanomir 0 comentarii
Treevi Pizza se extinde la nivel național cu prima locație stradală din Constanța. Noua franciza include și un bar de cocktailuri iun. 19 David Stanomir 0 comentarii
Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a lua masa în oraș. E mult sau puțin? iun. 17 Redacția 0 comentarii
Orice creştere de TVA va închide multe afaceri din industria ospitalităţii din România, avertizează Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii iun. 16 Redacția 1 comentarii
Ana Maria Mircea a ridicat cârnații de pleșcoi și babicul de Buzău la rang de fine dining: „Este păcat să nu valorifici tezaurul gastronomic local atunci când ieși la restaurant. Există un potențial nevalorificat în satele tradiționale” iun. 15 Redacția 0 comentarii
Decizie de impact în industria ospitalității: ANAF pierde definitiv primul mare proces pe TVA la cafea iun. 13 Redacția 0 comentarii
Asociația Degustătorilor Autorizați din România propune „Pactul Vinului”: „Vinul este poate cel mai vechi ambasador culinar al României, dar atunci când este vândut cu un adaos de 350–400%, devine un obiect de lux, inaccesibil” iun. 13 Redacția 0 comentarii
Sectorul HoReCa trage un semnal de alarmă: Suntem vizați de 19 instituții cu rol de control iun. 11 Redacția 0 comentarii
VIDEO Radu Savopol, HORA: Peste 30-40% din afacerile din HoReCa se închid în primul an. Antreprenorii se sperie din cauza legislației și fiscalității, preferă să se ducă în domenii mai sigure iun. 10 Elena Deacu 0 comentarii
Experiment: Vodafone și rețeaua de cafenele Boiler au deschis împreună un spațiu hibrid în centrul Brașovului iun. 6 Redacția 0 comentarii
„Ceea ce ni se propune azi va aduce la masă o pizza mică” / Daniel Mischie (CEO City Grill), despre efectul unei eventuale creșteri a TVA-ului asupra industriei ospitalității din România: „Nu cerem diminuări de taxe sau avantaje speciale. Cerem doar o competiție corectă” iun. 5 Redacția 0 comentarii
Industria ospitalității cere stabilitate fiscală. Radu Savopol (HORA) avertizează că majorarea TVA-ului ar putea duce la „cifre cu minus” și falimente în lanț: „Avem o industrie care e pe marginea prăpastiei” iun. 5 G4Food 0 comentarii
Tranzacție pe piața HoReCa: Stadio Hospitality Concepts preia pachetul majoritar al grupului Raionul de Pește iun. 3 Redacția 0 comentarii
Ion Biriș, HORA: ITM vine o dată pe lună să constate că am același număr de angajați, este o alocare inutilă de resurse din partea statului. În timp ce nenumărați operatori economici nu trebuie să existe mai 27 Redacția 0 comentarii
Lanțul american de restaurante fast-food Popeyes se extinde în țară și deschide prima unitate din Cluj-Napoca mai 26 Redacția 0 comentarii
VIDEO Mihai Panfil, Origo: Resursa umană este o provocare, nu avem educație de hospitality. Și ne lipsește puțin educația financiară mai 18 Redacția 0 comentarii
5 to go intră pe piața de retail din Bulgaria și lansează 20 de produse pentru consumul acasă mai 17 Redacția 0 comentarii
Cea mai veche prăjitorie de cafea din Italia deschide o primă locație în România mai 13 Redacția 0 comentarii
VIDEO Gigantul american Wendy’s, unul dintre cele mai cunoscute branduri mondiale de fast-food, a deschis primul său restaurant din București apr. 24 Redacția 0 comentarii
Lanțul de restaurante fast food McDonald’s a depășit, în 2024, pragul de două miliarde de lei în vânzări, în România apr. 24 Redacția 0 comentarii
Analiză. Cum se extinde piața hotelieră din București: Până în 2027 Capitala ar putea avea 1.000 de camere noi/ tariful mediu zilnic a depășit pragul de 100 de euro/ cameră apr. 24 Redacția 0 comentarii
Un producător român de napolitane și-a făcut lanț de cafenele și plănuiește peste 100 de locații apr. 24 Carmen Radu 0 comentarii
FOTO Rețeaua de cafenele de specialitate Boiler iese din București, cu un concept nou apr. 23 Carmen Radu 0 comentarii
ANALIZĂ Val de restaurante, cofetării și cafenele noi în România. Apar și food-hall-urile/ Piața devine mai competitivă, iar specialiștii se așteaptă să apară noi concepte, inclusiv francize internaționale apr. 21 Kristina Reștea 0 comentarii
O ieșeancă a dat lovitura pentru că a încercat să reducă risipa alimentară din cantină apr. 17 Redacția 0 comentarii
Andrei Popescu, fost director general la Freshful, intră în HoReCA și deschide un restaurant cu Chef Mălai apr. 16 Redacția 0 comentarii
Celebrul lanț de restaurante fast-food Wendy’s deschide primul restaurant din România pe 24 aprilie / În ce mall va fi găsit apr. 14 Redacția 0 comentarii
Cum s-a reinventat „inventatorul” cafenelei din România. La 27 de ani opera 50 de cafenele, dar criza le-a închis pe toate apr. 14 Redacția 0 comentarii
Lanțul de cafenele 5 to go lansează un model de franciză „la cheie” ce folosește rulote apr. 8 Redacția 0 comentarii
Studioul de design PickTwo intră în acționariatul Red Angus Steakhouse/ Restaurantul a generat venituri de 2,6 milioane de lei în 2024 apr. 3 Dana Ciubotă 0 comentarii
Sphera Franchise Group inaugurează la Galați primul restaurant KFC Drive Thru echipat cu panouri fotovoltaice mart. 27 Dana Ciubotă 0 comentarii
Dulcinella România vizează să extindă rețeaua la 100 de locații prin regim de francizare sau operare, până în 2026. Sergiu Diaconu: „Focusul nostru e să producem mai mult și mai bine” mart. 26 Dana Ciubotă 0 comentarii
Lanțul canadian de fast-food Wendy’s intră pe piața din România în 2025 mart. 24 Dana Ciubotă 0 comentarii
Proiectul G4Food: după un an de la lansare, publicația on line dedicată domeniului agroalimentar pune sub ochii cititorilor o gamă variată de produse: rubrici, de la Agricultura în schimbare la Dialoguri pe toate gusturile și Chef fără secrete, știri, analize, opinii, rețete / Un spectacol al informațiilor despre mâncarea noastră cea de toate zilele mart. 21 G4Food 0 comentarii
Studiu: Cheltuielile la restaurant ale românilor diferă în funcție de vârstă / Tinerii sub 25 de ani cheltuiesc până la 300 de lei la o ieșire, iar cei cu vârste între 31 și 40 de ani până la 500 de lei mart. 20 Diana Spătaru 0 comentarii
Un italian la Iași: Micii sunt delicioși, iar tochitura moldovenească merge direct la suflet mart. 20 Ioana Grecea 0 comentarii
Guvernul anunță creșterea valorii tichetelor de masă/ Majorarea este de 0,14 lei, aproape insesizabilă mart. 19 Redacția 0 comentarii
HoReCa din România are un deficit de personal de 25%, iar cele mai vizitate orașe pot ajunge la 50% în plin sezon turistic/ Secretara generală al FPIOR: „Dacă nu acţionăm acum, ne vom confrunta cu o criză profundă” mart. 17 Dana Ciubotă 0 comentarii
Oferte de Paște 2025: Unde să petreci sărbătorile – la munte, pe litoral sau în Grecia? mart. 17 Ioana Grecea 0 comentarii
Efervescență pe piața hotelieră: Proiecte pentru peste 4.500 de camere afiliate unor lanțuri internaționale, în pregătire la București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța mart. 14 Dana Ciubotă 0 comentarii
Impozitul pe bacșiș „și-a dovedit pe deplin eșecul”, a dus la creșteri de prețuri. Solicitare de eliminare mart. 6 Redacția 1 comentarii
Organizația hotelurilor și restaurantelor, despre controalele ANPC din ultimele zile: Foarte mulți operatori întâmpină grave probleme, atât de imagine, cât și de evoluție a business-ului feb. 21 Redacția 0 comentarii
Turismul crește puternic în Hunedoara. Care sunt destinațiile magnet feb. 12 Ioana Grecea 0 comentarii
Angajatorii din HoReCa îi preferă pe nepalezi ca angajați decât pe români / Deficitul de forță de muncă în HoReCa este de 20-25%, în timp ce în orașele turistice, în sezon, se ridică la 50% feb. 5 Diana Spătaru 0 comentarii
Radu Tănase, HORA: Am un deja-vu cu 2008 când lumea s-a dus în cap. Un barometru sunt cozile la covrigi de la Luca și Matei, care au început să crească feb. 3 Redacția 0 comentarii
După nouă ani, cafeneaua din Piața Aurarilor din Sibiu își închide porțile/ Proprietarii speră să redeschidă într-un alt spațiu pentru a păstra sufletul comunității formate în jurul ceștilor de cafea dec. 31 Redacția 0 comentarii
Sondaj: Industria HoReCa riscă să fie afectată în 2025 din cauza lipsei de personal şi a instabilității economice dec. 18 Diana Spătaru 0 comentarii
Hotelurile nu sunt obligate să aibă camere speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, spune un consilier în ministerul Economiei și Turismului nov. 12 Redacția 0 comentarii
Proces în Statele Unite: Sandvișurile Subway au de trei ori mai multă carne în reclame decât în realitate oct. 28 Redacția 1 comentarii
„Coffee Berry”, unul dintre cele mai mari lanțuri de cafea din Grecia, se pregătește să intre pe piața românească oct. 22 Redacția 0 comentarii