Apple nu are voie să vândă iPhone 16 în Indonezia pentru că nu are componente produse local

Apple-iPhone-16-Apple-Intelligence

Grupul american Apple nu are nevoie să vândă cea mai nouă generaţie de telefoane iPhone în Indonezia, pentru că aceste telefoane nu respectă normele privind componentele produse local, a anunţat luni Ministerul indonezian al Industriei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Indonezia cere ca anumite telefoane vândute pe piaţa internă să conţină cel puţin 40% din componente produse local, iar iPhone 16 nu îndeplineşte această cerinţă, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Industriei, Febri Hendri Antoni Arief.

“Echipamentele hardware iPhone 16 importate nu pot fi comercializate în ţară, pentru că Apple Indonesia nu şi-a îndeplinit angajamentele de investiţii care să îi asigure autorizaţia de conţinut local”, a mai spus purtătorul de cuvânt, adăugând că telefoanele iPhone 16 pot fi aduse de peste hotare în interes personal, atâta timp cât utilizatorii plătesc taxele necesare.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Modelul iPhone 16 a fost lansat pe piaţă în luna septembrie.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC, în primul trimestru al acestui an principalii doi producători de smartphones din Indonezia au fost firma chineză OPPO şi firma sud-coreeană Samsung.

Indonezia are o economie de 1.000 de miliarde de dolari şi 350 milioane de telefoane mobile la o populație de 270 milioane de locuitori, ceea ce face din ţara din Asia de Sud-Est o piaţă cheie pentru investiţiile care au legătura cu tehnologia.

Cu prilejul unei vizite a directorului Apple, Tim Cook, în Indonezia, efectuată în luna aprilie a acestui an, ministrul Industriei, Agus Gumiwang Kartasasmita şi-a exprimat speranţa că gigantul american îşi va creşte conţinutul local prin încheierea de parteneriate cu firmele din Indonezia.

În nod normal, companiile respectă astfel de cerinţe prin încheierea de parteneriate locale sau prin obţinerea de componente produse local.

Apple nu are facilităţi de producţie în Indonezia, însă începând din 2018 a înfiinţat mai multe academii pentru dezvoltatorii de aplicaţii, inclusiv cea mai nouă astfel de academie care a costat un total de 1.600 miliarde rupiah (101,8 milioane dolari).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.