Comisia Europeană recomandă statelor membre să umple depozitele de gaze la 90% până la 1 noiembrie 2023

depozite gaze Sursa foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană a publicat, joi, ținte pentru reumplerea depozitelor de gaze de către statele membre în 2023, obligându-le pe acestea să își umple instalațiile de depozitare a gazelor naturale în proporție de 90% până la 1 noiembrie 2023.

„Pentru a fi bine pregătiți pentru iarna de anul viitor, Comisia a publicat astăzi traiectorii-țintă pentru reumplerea depozitelor de gaze de către statele membre în 2023. Un depozit de gaze al UE suficient de plin contribuie la securitatea aprovizionării și la stabilitatea pieței, făcând ca sistemul nostru energetic să fie mai apt să facă față întreruperilor în aprovizionare și vârfurilor de cerere”, arată un comunicat al Comisiei.

Într-un regulament de punere în aplicare bazat pe Regulamentul UE privind stocarea gazelor naturale, Comisia a stabilit traiectorii pentru ca statele membre să poată atinge obiectivul de 90% de stocare a gazelor naturale până la 1 noiembrie 2023.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat „Este esențial să începem deja să ne pregătim pentru iarna anului viitor. Trebuie să reducem la minimum impactul manipulărilor rusești și posibilele creșteri ale cererii din cauza condițiilor meteorologice sau a condițiilor de pe piața mondială. Stabilirea unei traiectorii acum pentru 2023 oferă operatorilor de pe piață certitudinea de care au mare nevoie și ajută UE să treacă cu bine prin iarna de anul viitor.”

Actul definește obiectivele intermediare pentru lunile februarie, mai, iulie și septembrie 2023 pentru statele membre care au depozite subterane pe teritoriul lor.

Sursa foto: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *