VIDEO A început evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Proteste ale unor proprietari de chioșcuri

G4Media apr. 7, 2021 0 comentarii
Demolarea chioșcurilor de la stația de metrou Ștefan cel Mare - InquamPhotos - George Călin

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început la stația de metrou Ștefan cel Mare, a anunțat Metrorex.

La acțiune a fost prezent și primarul Radu Mihaiu, care a semnat marți dispoziția pentru evacuare și demolare. Edilul a precizat că spațiile comerciale de la metrou sunt ilegale și de aceea vor fi demolate, inclusiv cele în care mai sunt mărfuri. Dacă proprietarii nu le vor ridica până în momentul demolării, bunurile vor fi sigilate.

Câțiva sindicaliști și proprietari de magazine demolate au făcut scandal la stația Ștefan cel Mare și au reclamat presupusa ilegalitate a operațiunii. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, le-a explicat motivele demolării: faptul că aceste chioșcuri sunt amplasate ilegal pe domeniul public.
 
Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent, potrivit companiei.

De asemenea, Metrorex a precizat că pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

Reprezentanţii sindicatului au susținut că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Citește și

FOTOGALERIE Cum arată talciocul subteran construit de sindicaliștii lui Ion Rădoi

Foto sus: Demolarea chioșcurilor de la stația de metrou Ștefan cel Mare (InquamPhotos – George Călin)

Foto: Demolarea chioșcurilor de la stația de metrou Ștefan cel Mare (InquamPhotos - George Călin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *