Acord între România și Republica Moldova pentru reducerea tarifelor de roaming

Apple, telefon, aplicatii, smartphone Foto: Pexels

Guvernului României și cel al Republicii Moldova au semnat Acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între cele două state, anunță Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Acordul a fost încheiat pe o perioadă inițială de 5 ani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației a Republicii Moldova (ANRCETI) și ANCOM au acordat asistență tehnică la negocierea și redactarea acestui acord în beneficiul utilizatorilor de comunicații electronice din celor două state.

Acordul urmărește să creeze cadrul de colaborare între partea română și partea moldoveană în scopul reducerii sustenabile a tarifelor de furnizare, pe piața cu amănuntul, a serviciilor de roaming internațional: voce, SMS și date, respectiv a celor de apeluri internaționale între cele două state.

Astfel, în sfera de reglementare a Acordului intră traficul de comunicații mobile realizat de utilizatorii operatorilor din Republica Moldova, aflați în roaming în rețelele operatorilor din România, precum și cel realizat de utilizatorii operatorilor din România, aflați în roaming în rețelele operatorilor din Republica Moldova.

Acordul intră în vigoare imediat după schimbul de note privind finalizarea procedurilor naționale necesare, iar ANRCETI și ANCOM vor sprijini punerea în aplicare a prevederilor acestuia.

Părțile vor încuraja reducerea sustenabilă a tarifelor de furnizare, pe piața cu amănuntul, a serviciilor de roaming internațional, respectiv a celor de apeluri internaționale între cele două state în termen de cel mult 3 luni de la data intrării în vigoare a Acordului.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *