Acțiunile globale înregistrează cea mai lungă serie de pierderi săptămânale de după criza din 2008

Bursa Wall Street trader - chris liverani - unsplash Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Acțiunile globale au scăzut pentru a șasea săptămână consecutiv, pe măsură ce amenințarea unei recesiuni americane s-a adăugat la temerile investitorilor care se confruntau cu inflația în creștere, criza COVID în China și invazia Rusiei în Ucraina, scrie Financial Times.

Indicele FTSE All-World se află pe cea mai lungă serie de pierderi săptămânale de la jumătatea anului 2008. Indicele a scăzut cu 2,2% în această săptămână, în timp ce indicele de referință S&P 500 din SUA a scăzut cu 2,4%, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 2,8%.

Eforturile Rezervei Federale de a lupta împotriva inflației majorând rata dobânzilor a pus presiune asupra acțiunilor încă de la începutul anului. Randamentul titlurilor de trezorerie americane pe 10 ani aproape s-a dublat de la începutul anului, ceea ce reduce atractivitatea relativă a activelor mai riscante, precum acțiunile, și a afectat evaluările obligațiunilor corporative.

Numărul de acțiuni din SUA care au scăzut la noi minime de 52 de săptămâni a depășit 4.100 la un moment dat în această săptămână, cel mai ridicat nivel din martie 2020. Acțiunile medii din indicele larg Russell 3000 au scăzut cu aproape 40% față de 52 de ani la maximele săptămânii.

Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *