Activitatea Casei de Comerț Unirea a repornit în ultimele două luni ale anului trecut și a făcut profit de 1,5 milioane de lei, susține ministrul Petre Daea

Redacția feb. 2, 2023 0 comentarii
rosii ardei mere legume fructe alimentara piata taraba agricultura fermieri pexels

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţă că, în ultimele două luni ale anului trecut, a repornit activitatea Casei de Comerţ Unirea, iar aceasta a înregistrat un profit de 1,5 milioane de lei, transmite News.ro. Conform ministrului, în ultima perioadă prin Casa de Comerţ Unirea au fost livrate peste 120 de tone de legume şi fructe. În primii doi ani de funcționare, proiectul a înregistrat pierderei de 5 și 7 milioane de lei.

”Din nefericire, această casă a fost abandonată, blocată, într-un cuvânt, i s-au retezat nu aripile, ci picioarele acelea de mers, pentru că era un proiect atât de necesar. Din fericire, de anul trecut am revitalizat această Casă, din fericire, în ultimele două luni ale anului trecut, această Casă a realizat un profit de un milion şi jumătate, din fericire în acest început de an am creat o serie întreagă de programe de preluare a produselor agroalimentare de la micii producători, în aşa fel încât ei să nu mai aibă povara vânzării, iar această povară atât de grea în spatele fermierilor să fie luată de Casa de Comerţ şi să pună pe masa consumatorilor, pe galantarele de ofertă a producţiei produsele luate de acolo”, a afirmat Petre Daea, miercuri seară, la Prima News.

El a subliniat că în prezent Casa de Comerţ Unirea este operaţională, însă nu aşa cum îşi doreşte, dar că face ”paşi siguri şi sănătoşi având în vedere rezultatele de până acum”.

Conform datelor Ministerului Finanţelor Publice, Societatea Naţională Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea S.A. a avut, în anul fiscal 2021, venituri totale de 1.284.091 lei, cheltuieli de 2.351.595 lei, înregistrând o pierdere netă de 1.067.504 lei. În 2020 pierderea companiei înfiinţate de stat a fost de 5.412.881 lei, în timp ce în 2019, primul an de funcţionare, Casa de Comerţ Unirea a înregistrat o pierdere de 7.157.014 lei.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *