Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 16% în primele opt luni ale anului

masini Sursă foto: Unsplash

În primele opt luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de aceeași perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cu 14,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 16,2%, arată datele Institutului Național de Statistică.

August 2023 comparativ cu iulie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 6,0%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-9,7%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,1%).

Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au crescut cu 1,8%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 0,7%.

August 2023 comparativ cu august 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a înregistrat o creştere cu 7,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+16,1%) și la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,3%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-18,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-9,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2023, a înregistrat o creştere cu 11,7% faţă de luna august 2022.

Perioada 1.I-31.VIII.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2022

În perioada 1.I-31.VIII.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 14,7%, influențată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+25,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,9%) și activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,8%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scǎzut cu 9,3%.

În perioada 1.I-31.VIII.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 16,2%.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *