Analiză: Ce platforme de streaming sunt disponibile în România și care este cel mai avantajos serviciu

netflix, tv Sursa foto: Pexels

Platformele de streaming au devenit mai populare ca niciodată în ultimii ani, de când cu izbucnirea pandemiei, oamenii preferând să stea în casă și să vizioneze filmele sau serialele preferate. Pe piața din România – deși nu la fel de vastă ca cea globală – utilizatorii au la dispoziție mai multe variante pentru a urmări peliculele favorite.

În acest context, pentru a vedea cât costă și care ar fi cel mai avantajos serviciu, au fost alese cinci platforme de streaming prezente în România: Netflix, Amazon Prime, HBO GO, Vodafone TV și Mubi.

Netflix

Netflix este probabil unul dintre cele mai populare servicii de streaming în România, cu 464.000 de abonați în 2020, potrivit datelor publicate de platforma European Audiovisual Observatory.

Potrivit site-ului Netflix, tariful abonamentelor variază de la 7,99 euro pe lună, ce permite utilizatorului acces la un singur ecran, 9,99 euro pe lună, care permite vizionarea conținutului pe două dispozitive simultan, la 11,99 euro pe lună, utilizatorii putând să urmărească simultan conținutul pe patru conturi.

Minim

Standard

Premium

Tarif lunar (euro)

7,99 euro 9,99 euro

11,99 euro

Numărul de ecrane pe care poți viziona simultan

1 2

4

Număr de telefoane și tablete pe care poți avea descărcări

1 2

4

Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil

Vizionează pe laptop, televizor, telefon sau tabletă

Disponibilitate HD

Disponibilitate Ultra HD

Sursă: Netflix

HBO GO

Un alt serviciu la fel de popular este și HBO GO, serviciul de streaming al HBO, ce poate fi achiziționat direct de pe platformă sau prin operatorii autorizați.

Potrivit platformei, HBO GO nu oferă abonaților noi o perioadă de încercare gratuită. Plata pentru un cont este de 3,99 euro pe lună.

În cazul în care dorești să cumperi serviciul prin intermediul operatorilor autorizați, plata va fi una mai mică: Digi – 2,63 euro/lună, Vodafone – 2,98 euro/lună, Telekom – 2,3 euro/lună.

MUBI

MUBI este o platformă globală de streaming de filme, o companie de producție și un distribuitor de filme. Apărut în România în 2016, Mubi oferă lunar o selecție de 30 de filme, incluse pe platformă timp de 30 zile. În fiecare zi, filmele vechi sunt înlocuite de cele noi.

Spre deosebire de platformele Netflix și HBO GO, unde vei putea viziona filme cunoscute, de tip blockbuster, Mubi se concentrează mai multe pe filme nișate, clasice, independente și de festival. De asemenea, pe platformă sunt prezente și filme românești.

Potrivit site-ului, utilizatorii noi vor putea încerca gratuit serviciul de streaming timp de 7 zile, iar ulterior să plătească 9,99 euro/lună sau 95,88 euro/anual (ceea ce înseamnă 7,99 euro/lună). În prezent, există o opțiune prin care primele trei luni de abonament costă 1 euro, pentru un timp limitat.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video este un serviciu de internet de distribuție digitală care este dezvoltat, deținut și operat de compania Amazon, care a fost lansat în 2016. Potrivit European Audiovisual Observatory, compania a reușit să atragă 243.600 de abonați în 2020.

Utilizatorii noi vor putea viziona Amazon Prime Video pentru 7 zile gratuit. Prețul abonamentului inițial este în mod normal de 27,99 lei pe lună, însă, potrivit site-ului, costul este în prezent de 13,99 lei/lună, redus până la 31 ianuarie 2022.

Vodafone TV (fostul Horizon GO)

Horizon GO, fostul serviciu de televiziune online oferit de UPC, nu a mai fost disponibil din 30 iulie 2021 și a fost înlocuit cu Vodafone TV. Noul serviciu oferă utilizatorilor canalele TV, filmele sau serialele tale preferate pe Vodafone TV, disponibil pe telefon, tabletă sau laptop. Potrivit site-ului Vodafone, pe platformă vor rămâne aceleași seriale și filme care erau disponibile și pe UPC. Costul suplimentar pentru un astfel de serviciu este de 3,90 euro pe lună.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *