Auchan inaugurează al doilea centru logistic din România, unde vor lucra 150 de angajați

Auchan - centru logistic Calan, Hunedoara

Retailerul Auchan inaugurează al doilea centru logistic din România, amplasat în nord-vestul țării, în orașul Călan din județul Hunedoara. Cu o suprafață de depozitare de 22.000 metri pătrați, noul depozit acomodează atât produse la temperatură ambientală, cât și proaspete, precum și spații de birouri.

Întreaga suprafață a centrului, prevăzută a fi extinsă în următorii ani, depășește 67.000 metri pătrați și include atât zona de depozitare, cât și spații verzi și diverse zone de facilități pentru personal și transportatori.

Centrul logistic de la Călan va susține strategia de dezvoltare a companiei prin creșterea capacității logistice, îmbunătățirea nivelului de disponibilitate a produselor și un grad ridicat de prospețime a acestora.

Lucrările de construcție au fost finalizate anul trecut, iar noul centru logistic este în prezent operațional. Cu o capacitate de depozitare atât pentru produse ambientale, cât și pentru produse cu temperatură controlată, noua locație va prelua întreaga activitate logistică din platformele regionale Deva și Băcia, care asigurau până acum fluxul operațional în zonă, deservind 12 hipermarketuri și 2 supermarketuri Auchan, precum și peste 140 de magazine din stațiile Petrom.

Proiectul completează strategia de aprovizionare a companiei și va permite gestiunea unor fluxuri noi de marfă în regiune – produse refrigerate, congelate și textile. Totodată, va îmbunătăți calitatea serviciilor oferite clienților, printr-o disponibilitate ridicată a produselor la raft și un grad de prospețime superior pentru toate formatele de magazine ale Auchan.

Potrivit companiei, noul centru logistic are o capacitate de stocare de 13.000 de paleți, oferind posibilitatea de a livra 15 milioane de colete anual. Depozitul este prevăzut cu 42 de rampe de descărcare și încărcare TIR-uri, având capacitatea de a recepționa zilnic 1.500 de paleți.

„În cadrul acestui centru activează 150 de persoane, angajați ai Auchan și ai partenerului nostru, Yusen Logistics România, furnizor de servicii logistice” a declarat Teodor Șerban, Director Eficiență și Proiecte, Auchan Retail România.

În continuarea misiunii de a asigura un business durabil, noul centru logistic va ajuta la reducerea emisiilor de CO2 prin scurtarea rutelor de aprovizionare și optimizarea rutelor de transport. Depozitul este catalogat ca făcând parte din clasa A, eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, instalațiile frigorifice prevăd un consum redus de energie, cu 25% mai mic față de variantele tehnice obișnuite.

Pe lângă campusul de la Călan, retailerul mai operează un spațiu logistic cu o suprafață de 71.000 metri pătrați în localitatea Ștefăneștii de Jos, lângă București, inaugurat în 2020. Amplasat în proximitatea autostrăzii A3, acesta asigură gestionarea optimă a rutelor către zona de sud-est și centru a țării.

Depozitul are o capacitate de stocare de 40.000 de paleți, iar aici își desfășoară activitatea 500 de persoane, angajați ai Auchan și ai celor doi furnizori de servicii logistice cu care colaborează Auchan România. Centrul din Ștefănești deservește atât 47 de hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan, cât și magazine din stațiile Petrom din zona de sud și sud-est a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *