BERD acordă companiei Aquatim un împrumut de până la 14,4 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea serviciilor de apă în judeţul Timiş

Redacția dec. 22, 2022 0 comentarii
BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că a acordat un împrumut de până la 14,4 milioane de euro Companiei de Apă Aquatim.

Creditul cofinanțează un proiect de investiţii în valoare de 239 de milioane de euro în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, care are ca scop extinderea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Timiş.

Proiectul de investiţii cofinanţat de BERD va produce beneficii pentru aproape 500.000 de locuitori.

Vor fi reduse semnificativ pierderile de apă şi vor crește ratele de conectare la reţelele de apă de la 93,6%, până la 97,4% în 2026, respectiv va crește conectarea la reţelele de apă uzată de la 79,1%, până la 89,4% în 2026.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei financiare, împrumutul este acordat pe o perioadă de 15 ani şi va cofinanţa programul de investiţii al companiei Aquatim, acesta încadrându-se în facilitatea de finanţare SWIFT a BERD, în valoare totală de 250 milioane euro, dedicată sectorului de apă din România.

Aquatim este client BERD din 1995, participând în trei programe de reformă a sectorului de apă şi apă uzată din România, compania având ca obiectiv realizarea conformării cu directivele UE privind calitatea apei potabile, respectiv colectarea şi tratarea apelor uzate.

Acest proiect va contribui, de asemenea, la o planificare îmbunătăţită a managementului activelor şi a metodologiei tarifare.

BERD este un investitor instituţional important în România, investind până în prezent peste 10 miliarde de euro în peste 500 de proiecte.

Sursa foto: Dreasmtime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *