Bezos îl ia pe un tânăr de 18 ani cu el în spațiu, în locul câștigătorului anonim care a plătit 28 de milioane de dolari

Jeff Bezos

Câștigătorul anonim al licitației organizate pentru a merge în spațiu alături de Jeff Bezos, care a plătit 28 de milioane de dolari pentru acest privilegiu, nu se va îmbarca în cele din urmă pe primul zbor al rachetei New Shepard, locul său fiind ocupat în schimb de un tânăr student în vârstă de 18 ani, scriu CNBC, WSJ și CNN.

Compania lui Bezos, Blue Origin, a transmis într-un comunicat de presă că persoana care a cerut să rămână anonimă pentru moment a trebuit să se retragă din cauza unor „probleme referitoare la orar”.  Acesta va zbura totuși în spațiu într-o misiune viitoare.

Locul său la zborul ce va avea loc în data de 20 iulie va fi luat de un absolvent de liceu, în vârstă de 18 ani, un olandez pe nume Oliver Daemen.

Acesta îi va însoți pe fondatorul Amazon și al Blue Origin Jeff Bezos, pe fratele său, Mark Bezos, și pe pilotul Wally Funk.

În timp ce Oliver Daemen va deveni cel mai tânăr astronaut din lume, Funk, în vârstă de 82 de ani, va deveni cel mai bătrân.

Blue Origin l-a descris pe Daemen drept „primul client plătitor” care zboară pe New Shepard, un purtător de cuvânt spunând pentru CNBC că „a participat la licitație și își asigurase un loc la al doilea zbor”. „Acesta a prins locul la primul zbor când a devenit disponibil”, a transmis Blue Origin.

Compania a confirmat că Oliver Daemen este fiul CEO-ului Somerset Capital Partners, Joes Daemen, care a plătit locul și a ales să îl trimită pe Oliver. Somerset este o firmă olandeză cu capital privat cu sediul în Oisterwijk, Olanda, pe care Joes Daemen a fondat-o.

Blue Origin nu a precizat cât a plătit Daemen pe bilet.

Această călătorie va marca primul zbor cu echipaj uman al rachetei turistice spațiale Blue Origin, numit New Shepard. Rachetă va transporta o capsulă la mai mult de 100 km deasupra suprafeței Pământului, permițându-i echipajului să experimenteze microgravitația.

Racheta a efectuat cu succes peste 12 zboruri de test fără pasageri. Este proiectată pentru a transporta până la șase persoane și zboară autonom – fără a avea nevoie de un pilot. Capsula are ferestre uriașe pentru a le oferi pasagerilor o vedere asupra pământului timp de aproximativ trei minute, cu gravitație zero, înainte de a se întoarce pe Pământ. Întreaga călătorie va dura 10 minute.

Sistemul Blue Origin se lansează vertical, iar racheta și capsula sunt reutilizabile. Lansarea va avea loc de pe o placă de beton la sediul companiei din Van Horn, Texas, în timp ce capsulele aterizează folosind un set de parașute.

Bezos a fondat Blue Origin în 2000 și deține compania, finanțând-o prin vânzările de acțiuni la Amazon.

20 iulie, ziua zborului, este notabilă, deoarece marchează și a 52-a aniversare a aterizării pe lună a Apollo 11.

Zborul vine după ce săptămâna trecută miliardarul Sir Richard Branson a ajuns la marginea spațiului la bordul avionului său rachetă Virgin Galactic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *