Bilete mai scumpe cu 20 % la Norwegian Air pentru cursele din vară, pe fondul cererii solide / Operatorul low cost norvegian va intra pe piața din România în iunie 2023

norwegian air boeing Sursa foto: norwegian.com

Operatorul aerian low-cost Norwegian Air a majorat prețurile biletelor pentru vara anului 2023 cu aproximativ 20%, a declarat joi directorul său general pentru Reuters, reflectând în mare parte o cerere solidă, în pofida presiunilor inflaționiste.

Norwegian Air a ieșit din procedura de faliment susținută de guvern în mai 2021, după ce a renunțat la o mare parte din datoriile sale și la rețeaua sa transatlantică.

“Pe baza a ceea ce am vândut până astăzi, pentru vară, suntem cu aproximativ 20% mai sus decât în aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Geir Karlsen, în marja unei prezentări a rezultatelor.

Piața nordică a companiilor aeriene, deși dură, este mai puțin aglomerată decât își imaginase în toamnă Norwegian, care în prezent zboară la 30% din capacitate.

Flyr, un nou-venit care a apărut la sfârșitul restricțiilor pandemice asupra călătoriilor cu avionul, a cerut falimentul în urmă cu două săptămâni, după ce nu a reușit să strângă suficienți bani pentru a supraviețui sezonului de iarnă.

Norwegian a ales să zboare în prezent mai puțin decât jucătorul tradițional SAS, pe care Norwegian îl consideră cel mai apropiat concurent al său, a declarat Karlsen. SAS se află în proces de reorganizare în cadrul procedurii de protecție a falimentului în temeiul capitolului 11 din Statele Unite.

Companiile aeriene europene au raportat o cerere solidă pentru vacanțe, în pofida îngrijorării că presiunile recesiunii ar putea reduce călătoriile. Grupul de vacanțe TUI a declarat la începutul săptămânii că înregistrează tendințe încurajatoare în ceea ce privește rezervările pentru vara și iarna viitoare, pe măsură ce clienții revin după o pauză cauzată de pandemie.

Norwegian Air intră pe piața din România în acest an

Compania low-cost norvegiană va opera din iunie 2023 zboruri comerciale regulate din și spre țara noastră, a anunțat publicația Boarding Pass în luna noiembrie a anului trecut. Prima cursă este programată pe 23 iunie 2023.

Norwegian Air va opera între București și aeroportul Gardemoen din Oslo două zboruri pe săptămână, în zilele de luni și vineri, conform următorului orar:
DY1561: București (OTP) 11:55 – 14:10 Oslo (OSL) / luni, vineri;
DY1560: Oslo (OSL) 07:00 – 11:15 București (OTP) / luni, vineri.

Zborurile vor fi operate de Norwegian cu Boeinguri 737-800NG și vor avea o durată de aproximativ trei ore și zece minute. Cel mai ieftin bilet costă aproape 59 de euro.

Această rută a fost operată până în septembrie 2022 de Blue Air.

Sursa foto: norwegian.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *