Bitcoin a scăzut sub 24.000 de dolari, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020/ Bitcoin se prăbușește pe măsură ce compania de creditare cripto Celsius oprește retragerile

bitcoin sursa foto: Unsplash

Bitcoin a scăzut luni sub 24.000 de dolari, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, pe măsură ce investitorii renunță la criptomonede, pe fondul vânzării mai ample a activelor de risc, notează CNBC.

Bitcoin și alte criptomonede importante s-au prăbușit luni, după ce Celsius Network, o companie de creditare cripto, a oprit retragerile clienților, stârnind temeri de contagiune pe piața mai largă, scrie Financial Times.

Cea mai mare criptomonedă bitcoin din lume a scăzut pentru scurt timp sub pragul de 24.000 USD în jurul orei 05:00 ET, conform datelor CoinDesk, înainte de a reveni peste acest nivel la scurt timp după.

În weekend și luni dimineața, peste 200 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor. Capitalizarea pieței criptomonedei a scăzut luni sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din februarie 2021, potrivit datelor CoinMarketCap.

Factorii macro contribuie la declinul pe piețele cripto, cu inflația fulgerătoare care continuă, iar Rezerva Federală din SUA ar putea să majoreze ratele dobânzilor în această săptămână pentru a controla creșterea prețurilor.

Celsius este unul dintre cei mai mari jucători din piața cripto, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și împrumuta token-urile ca garanție pentru alte proiecte cripto. În schimbul împrumutului token-urilor lor, comercianții au putut obține randamente anuale de până la 17 procente.

Anul trecut, Celsius a strâns 400 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare de capitaluri proprii condusă de Caisse de dépôt et placement du Québec, al doilea cel mai mare fond de pensii din Canada, și WestCap, fondul înființat de fostul director executiv al Airbnb și Blackstone, Laurence Tosi.

Această strângere de fonduri a avut loc chiar și atunci când autoritățile de reglementare din SUA au indicat că analizează industria. Autoritățile din Texas și New Jersey au afirmat că conturile de randament ale Celsius reprezintă o ofertă de valori mobiliare neînregistrată.

Celsius, care are birouri în SUA, Marea Britanie și Lituania, a declarat că înghețarea răscumpărărilor a fost luată „în beneficiul întregii noastre comunități, pentru a stabiliza lichiditățile și operațiunile în timp ce luăm măsuri pentru a păstra și proteja activele”.

Moneda proprie a grupului, cunoscută sub numele de CEL, a pierdut jumătate din valoare în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CryptoCompare.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *