BNP Paribas negociază vânzarea diviziei de consumer finance din Ungaria către Credit Mutuel/ Luna trecută, grupul bancar francez a anunţat că va opri activitatea din România a diviziei de consumer finance, Cetelem

bnp paribas personal finance Sursa foto: personal-finance.bnpparibas

Grupul bancar francez BNP Paribas poartă discuţii cu privire la vânzarea divizie sale de consumer finance din Ungaria către Credit Mutuel, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Discuţiile care se poartă între cele două instituţii financiare franceze au ca obiect o divizie denumită Magyar Cetelem Bank ZRT, care are aproximativ 300 de angajaţi şi între 300.000 şi 400.000 de clienţi. În cazul în care se va ajunge la un acord, Cofidis, divizia Credit Mutuel, va prelua Magyar Cetelem Bank ZRT. Cu toate acestea, sursele au precizat că discuţiile sunt în derulare şi nu există siguranţa că se va ajunge la un acord.

Anterior, Bloomberg News a anunțat că grupul bancar austriac Erste Bank Group negociază pentru preluarea diviziei de consumer finance din Cehia a BNP Paribas. Această tranzacţie ar permite Erste Bank Group să preia o afacere cu credite în valoare de 9,9 miliarde de coroane (463 milioane de dolari) şi o cotă de peste 20% din piaţa cardurilor de credit din Cehia.

La începutul acestui an, BNP Paribas a început să îşi restructureze divizia de consumer finance în contextul înrăutăţirii contextului economic şi inflaţiei accelerate care au afectat profitabilitatea acestei divizii. Banca franceză este interesată să vândă unele divizii.

În acest sens, la începutul lunii martie, BNP Paribas Personal Finance a anunţat demararea procedurilor de sistare a operaţiunilor din România ale diviziei de consumer finance, Cetelem.

BNP Paribas Personal Finance, subsidiară deţinută în totalitate a Grupului BNP Paribas, este un jucător important în domeniul finanţării consumatorilor în Franţa şi în Europa, oferind o gamă largă de produse de credit de consum. Cu mărci precum Cetelem, Cofinoga, Findomestic şi AlphaCredit, compania oferă o gamă completă de credite personale în magazine, la dealerii auto sau direct clienţilor prin intermediul centrelor sale de contact cu clienţii şi online.

 

Sursa foto: personal-finance.bnpparibas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *