BREAKING Prima decizie a guvernului Ciucă – organizarea de concursuri pentru noi bugetari. Angajările la stat au fost stopate pe durata stării de alertă de guvernul Orban

G4Media nov. 25, 2021 0 comentarii
bani euro salariu pexels

Guvernul Ciucă a adoptat joi o ordonanță de urgență care instituie o derogare de la legislația existență pe deurata stării de alertă și dă drumul la angajări la stat, potrivit unui comunicat al Executivului.

OUG permite organizarea de concursuri la stat pentru posturile vacante, deși Legea nr. 55/2020 a stopat aceste angajări de noi bugetari pe durata stării de alertă, cu excepția angajărilor în sistemul sanitar.

Odată cu adoptarea ordonanței de urgență, practic toate instituțiile bugetare pot face din nou angajări.

Fragmentul relevant din comunicatul de presă al guvernului:

  • Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *