Budăi anunță că toţi cetăţenii ucraineni care intră în ţara noastră şi doresc să se angajeze o vor putea face fără nici un fel de aviz sau restricţie

Marius Budăi Sursă foto: Marius Budăi/Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook că a fost modificată legislația astfel încât toți cetățenii ucraineni care întră în România și vor să se angajeze o poate face fără a avea nevoie de un aviz și fără restricție.

„Trăim vremuri dificile, dar ne adaptăm din mers pentru a ajuta atât refugiaţii ucraineni, cât şi cetăţenii şi firmele româneşti. Astfel, am modificat legislaţia pentru ca toţi cetăţenii ucraineni care intră în ţara noastră şi doresc să se angajeze să o poată face fără nici un fel de aviz sau restricţie, în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, mai ales că şi patronatele româneşti reclamă o lipsă a forţei de muncă”, a anunțat Marius Budăi.

Acesta a precizat că persoanele cu dizabilităţi care sosesc din Ucraina vor putea beneficia de protecţie şi tratament în centrele din România, prin modificările făcute prin această OUG.

„Contăm pe sprijinul Uniunii Europene pentru a ne ajuta cu decontarea acestor cheltuieli pe care le facem acum din fondul de rezervă”, a mai scris Marius Budăi.

Sursă foto: Marius Budăi/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *