Bugetul Iașului a trecut de vot după ce un consilier USR PLUS a trădat linia partidului

Ședința Consiliul Local Iași - captură video

Bugetul Iașului a fost aprobat miercuri, după ce unul dintre consilierii USR PLUS a votat în favoarea proiectului, în cadrul unei ședințe care s-a desfășurat pe parcursul a doar 30 de minute.

„Voi vota în conformitate cu jurământul pe care l-am depus în fața cetățenilor municipiului Iași, sunt pentru bugetul municipiului Iași”, a declarat consilierul USRPLUS Cezar Baciu, în aplauzele celorlalți consilieri locali.

Anterior, USR PLUS s-a abținut de la vot în două rânduri, cerând modificarea proiectului de buget prezentat de primarul PNL Mihai Chirica.

La ședința extraordinară au fost prezenți doar 20 de consilieri dintre cei 27 de aleși locali (11 de la PNL, 4 de la PSD, 3 de la USR PLUS și 2 de la PMP). Încă din debutul ședinței s-a putut observa o scindare a grupului USR PLUS: dintre cei trei consilieri prezenți, unul a votat în favoarea ordinii de zi care a cuprins un singur proiect, cel al bugetului local. Ceilalți doi consilieri au votat împotriva ordinii de zi.

Amintim că pentru aprobarea bugetului au fost necesare 14 voturi, 13 dintre acestea fiind asigurate de către PNL și PMP. Anterior, bugetul a fost respins în două ședințe consecutive.

Foto: Ședința Consiliul Local Iași - captură video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *