Bursele europene au închis luni în scădere, pe fondul presiunilor asupra sectorului de producție

bursa actiuni sursa foto: Pexels.com

Bursele europene au închis luni în scădere, deoarece cifrele au arătat continuarea presiunilor asupra sectorului productiv, transmite CNBC, conform News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 1%, după un început prudent al şedinţei.

Indicele companiilor de utilităţi a scăzut cu 2,8%, deoarece produsele chimice au scăzut cu 1,8%. Acest lucru vine după ce Stoxx 600 a încheiat cea mai slabă evoluţie trimestrială a anului şi două luni succesive de scăderi.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,91%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,94%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,28%. Indicele GTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 1,39%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a consemnat un declin de 1,16%.

Indicele privind intenţiile de achiziţii ale managerilor, publicat luni, a dezvăluit o continuare a scăderii producţiei, deoarece comenzile au scăzut cu un ritm aproape record.

Cifrele publicate săptămâna trecută au arătat că inflaţia din zona euro a încetinit la cel mai redus ritm din octombrie 2021. Inflaţia a coborât la 4,3% pentru luna septembrie, potrivit datelor semnal.

Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor la un nivel record luna trecută, dar economiştii şi investitorii se aşteaptă ca acestea să fi atins acum apogeul.

Un indicator al inflaţiei favorizat de Rezerva Federală a SUA a crescut sub aşteptări în august, reducând aşteptările pieţei pentru viitoarele majorări ale dobânzilor.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *