Bursele europene au închis marţi în scădere cu peste 1%. Sectorul utilităţilor, cu datorii grele, a scăzut cu 2,7%

Bursa Wall Street trader - chris liverani - unsplash Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Bursele europene au închis marţi în scădere cu peste 1%, deoarece investitorii au analizat date economice negative din regiune, transmite CNBS, conform News.ro.

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 1,1%, toate sectoarele şi bursele majore fiind în teritoriu negativ.

Sectorul utilităţilor, cu datorii grele, a scăzut cu 2,7%, în atenţie fiind dobânzile mai mari o perioadă de timp mai lungă, în timp ce acţiunile din minerit au scăzut cu 2,6%.

Acţiunile nu au reuşit să-şi scape de pesimismul din august şi septembrie, la început de octombrie, indicele Stox 600 scăzând şi luni, în urma datelor care au arătat o scădere a activităţilor de producţie, pe măsură ce noile comenzi au scăzut aproape de un nivel record.

Indicele german DAX a coborât cu 1,06%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,54%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,01%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 1,32%.

Pe pieţele din Asia-Pacific, acţiunile din Hong Kong au scăzut marţi cu aproximativ 3%, ducând la pierderi mai mari în regiune. Indicele Hang Seng din Hong Kong s-a tranzacţionat în declin cu 3,12% la reluarea tranzacţiilor, după de luni bursa a fost închisă pentru o sărbătoare de Ziua Naţională.

Acţiunile din SUA au scăzut la rîndul lor, deoarece traderii au monitorizat îndeaproape creşterea randamentelor titlurilor de Trezoreriei, care au atins maximele din ultimii 16 ani.

Randamentul titlurilor Trezoreriei pe 10 ani, un etalon pentru dobânzile ipotecare şi indicatorul încrederii economice a investitorilor, a atins pentru scurt timp cel mai înalt nivel din 2007.

Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *