Candidații trecuți de 45 de ani, mai activi în căutarea de job. „Noile cerinţe din partea companiilor îi forțează la compromisuri în ceea ce priveşte domeniul ori salariul, sau să îşi dezvolte noi abilităţi”

interviu, job, contracte Sursa foto: Pexels

Candidaţii cu vârsta de peste 45 ani au înregistrat 40% dintre aplicările la joburi din luna august, cu 10% mai mult decât în iulie, arată datele unui sondaj desfăşurat de o platformă de recrutare online.

Jumătate dintre aceste aplicări au fost depuse din partea segmentului de vârstă 45-54 ani, urmat de cel de 55-64 ani, cu 13%, şi de cel de peste 65 ani, cu 7%.

Conform statisticilor BestJobs, această categorie de candidaţi se îndreaptă cu precădere către domenii precum Financiar/Contabilitate (cu 8% dintre aplicări), Vânzări (cu 7,5% dintre aplicări) şi Resurse Umane (cu 7% dintre aplicări).

„Candidaţii din segmentul 45+ au multă experienţă şi au acumulat multe abilităţi utile pe piaţa muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăţi pentru că noile cerinţe din partea companiilor nu mai includ setul de abilităţi pe care îl au cei din categoria aceasta, forţându-i la compromisuri în ceea ce priveşte domeniul ori salariul, sau să îşi dezvolte noi abilităţi. Activitatea crescută pe platformă indică, printre altele, faptul că îşi lărgesc aria de căutare şi aplică la mai multe joburi decât înainte, devenind o categorie mai vizibilă şi pentru angajatori”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

Şi în luna august, gradul de activitate pe platformă a candidaţilor a rămas ridicat, la nivel similar cu luna iulie. Aproximativ 10% dintre cei care şi-au depus CV-ul în luna august şi-au arătat interesul pentru oportunităţile remote.

În topul judeţelor cu cele mai multe aplicări, Bucureşti şi Ilfov deţin locul fruntaş, cu 214.680, urmate de Timiş, cu 62.326 de aplicări, Cluj, cu 41.196, Braşov, cu 40.021, şi Prahova, cu 31.358 de aplicări.

La nivel general, dintre cei care au efectuat căutări de joburi pe platforma BestJobs, domeniile spre care s-au orientat cel mai mult au fost: Financiar (cu 5.600 de căutări pentru posturile de contabil sau economist), Inginerie (cu 4.000 de căutări pentru posturile de inginer) şi Transporturi (cu 2.800 de căutări pentru posturile de şofer). Pe lângă acestea, candidaţii au efectuat căutări în număr mare şi pentru joburi în Marketing, Logistică şi IT.

Din partea companiilor, oferta de joburi disponibile în acest moment răspunde fidel interesului candidaţilor, cu un volum total de 28.000 de oportunităţi. Dintre acestea, 14% sunt în domeniul Vânzărilor, 11% în IT/Telecom, 10% în Financiar, 9% în Tehnic şi 8% în Inginerie.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea şi inovarea industriei de recrutare online şi integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generaţie şi servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluţii de angajare, recrutare şi de dezvoltare profesională şi personală. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 25.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare, coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *