Capitalismul și lăcomia au dat Marii Britanii succesul în vaccinare – Boris Johnson (surse)

vaccin astrazeneca

Capitalismul și lăcomia au dat Marii Britanii succesul în campania de vaccinare a populației, le-a spus premierul Boris Johnson parlamentarilor, în cadrul unei întâlniri cu ușile închise în care a lăudat companiile farmaceutice pentru dezvoltarea unui vaccin într-un timp record, scrie Reuters.

Afirmațiile, dezvăluite de The Sun, au fost făcute în cadrul unei întâlniri pe Zoom și ar putea inflama disputa cu Uniunea Europeană, care ia în calcul interzicerea exporturilor de vaccinuri către Regatul Unit.

“Motivul pentru care avem succesul vaccinului este capitalismul, din cauza lăcomiei, prieteni,” este citat premierul Johnson de cotidianul The Sun.

The Sun adaugă că premierul a adăugat ulterior: “De fapt, regret că am zis asta” și le-a cerut parlamentarilor în mod repetat să “uite că am zis asta”. O sursă anonimă a precizat pentru The Sun că primul ministru nu discuta despre disputa cu UE când a făcut afirmația.

Contactat de Reuters, Downing Street a refuzat să comenteze informația.

Marea Britanie relaxează progresiv restricțiile în cadrul unui plan susținut de succesul campaniei naționale de vaccinare, în urma căreia peste 28 de milioane de oameni au primit deja prima doză de vaccin.

sursa foto: Voanews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *