BREAKING Acordul pentru exportul cerealelor ucrainene a fost semnat

G4Media iul. 22, 2022 0 comentarii
Semnare acord Istanbul

Acordul privind exportul cerealelor ucrainene a fost semnat vineri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Istanbul. Este vorba de un acord „în oglindă”, în condițiile în care Ucraina a refuzat să semneze vreun document cu Rusia. La ceremonie participă președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și secretarul general al ONU, António Guterres.

Astfel, potrivit Consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak, Kievul semnează un acord cu Turcia și Organizația Națiunilor Unite (ONU), același acord fiind semnat de Moscova cu cele două părți.

 

„Să nu existe nicio îndoială – acesta este un acord pentru întreaga lume. Acesta va aduce ușurare pentru țările în curs de dezvoltare aflate în pragul falimentului și pentru cei mai vulnerabili oameni aflați în pragul foametei și va contribui la stabilizarea prețurilor mondiale la alimente”, a spus secretarul general al ONU..

„Suntem mândri să contribuim la o inițiativă care va juca un rol major în rezolvarea crizei alimentare mondiale, care se află de mult timp pe ordinea de zi. Acordul de astăzi va contribui la securitatea alimentară și la controlul inflației în întreaga lume”, a spus Erdogan, citat de BBC.

Captura Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *