China: Importurile au crescut în mai într-un ritm inedit în ultimii 10 ani

Yuan, China

Importurile Chinei au crescut în mai în cel mai rapid ritm din ultimii zece ani, sub efectul avansului puternic al prețurilor la materii prime, arată cifrele oficiale publicate luni, scrie boursorama.com.

Potrivit datelor serviciilor vamale, exporturile au crescut luna trecută cu 27,9% în cifre anualizate, în condițiile în care analiștii estimau un avans de 32,1% după +32,3% în aprilie.

Importurile au crescut cu 51,1% în cifre anualizate, o accelerare după 43,1% în aprilie. Este cel mai puternic avans din ianuarie 2011.

Excedentul comercial al Chinei în luna mai a fost de 45,53 miliarde de dolari, față de 42,86 miliarde în luna precedentă.

Analiștii estimează că relansarea moderată a cererii din țările în curs de dezvoltare alături de perturbațiile legate de criza sanitară din alte economii au susținut exporturile Chinei.

Cu toate acestea, exporturile Chinei se confruntă că o creștere a prețurilor la materii prime, majorarea costurilor de transport și probleme logistice care le afectează competitivitatea comercială.

Foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.