Claudiu Năsui: Pensia specială a crescut de trei ori ori mai mult decât pensia medie, în timpul pandemiei

Redacția iun. 6, 2022 0 comentarii
bani, lei, finante, bancnote, pensie

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă că pensia specială medie a crescut de peste trei ori mai mult decât pensia medie a românilor obișnuiți, în timpul pandemiei, adică între anii 2020 și 2022, când populația a trecut prin stările de urgență sau de alertă.

Potrivit datelor analizate de Năsui, pensia medie raportată de Casa Națională de Pensii a crescut cu 397 de lei, în timp ce numărul pensionarilor a scăzut cu aproximativ 60.000 de persoane.

În același timp, numărul pensionarilor speciali a crescut cu încă 300 de beneficiari.

„Cifra pare mică, dar e mare prin comparație cu scăderea numărului de pensionari în total. Ce este cel mai important, și trebuie să știm cu toții, e că pensia specială medie în plata Casei Naționale a crescut cu 1.300 de lei. De peste 3 ori mai mult decât pensia românilor obișnuiți”, afirmă Năsui.

„Încă de la început, USR a spus că sistemul pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL trebuie să dispară. Între 2017-2020, proiectele USR de abrogare a pensiilor speciale au fost blocate sistematic de vechea clasă politică. […] Un lucru este cert: eliminarea pensiilor speciale este posibilă, și s-a mai întâmplat, dar politrucii PSD și PNL doar mimează eliminarea lor. Este și normal, tot ei sunt cei care le-au introdus în 2015-2016”, susține Năsui.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *