Compania de ride sharing Free Now pleacă din România, deși estima dublare a veniturilor în acest an/ Este a doua companie de ride sharing care părăsește România, după Yango/ Rămân liderii Uber și Bolt

Redacția mai 25, 2022 0 comentarii
FREE NOW 2

Compania de ride sharing Free Now iese de pe piața din România începând cu data de 30 iunie 2022, potrivit unui anunț al companiei Clever Tech SRL. Piața de ride sharing va fi împărțită din acel moment doar între cei doi mari jucători, Uber și Bolt. Anterior, și rușii de la Yango au renunțat la activitatea din România.

„Începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania Clever Tech SRL va înceta activitatea sa în România. Aplicația Free Now nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri conform deciziei atașate acestui email. Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei sa se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza”, se arată în anunțul companiei, citat de 0-100.ro.

„Free Now va continua să opereze în condiții normale până la data menționată mai sus. Plățile către parteneri nu vor fi afectate, incluzând plățile din prima săptămână a lunii iulie 2022”, mai arată Clever Tech.

În luna februarie, Free Now anunța că estimează o dublare a operațiunilor brandului pe plan local, după o evoluție favorabilă a curselor de tip ride hailing și o redresare dinamică în acest sector după pandemie.

În România, Free Now oferea servicii de ridesharing și taxi, din 27 noiembrie 2019. În prezent, aplicația este disponibilă în 9 orașe: București, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Târgu Mureș.

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009. În 2019, constructorii auto rivali Daimler și BMW au pus bazele unui joint venture pe piața mobilității urbane printr-o investiție inițală de 1 miliard de euro pentru a interconecta serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal. În urma acestei mutări, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. În România, Daimler era prezent pe segmentul de mobilitate urbană încă din anul 2017, atunci când Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% startup-ul românesc Clever.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *