BREAKING Compania germană Dalli ar putea închide fabrica de detergenți de la Timișoara până la finalul acestui an dacă nu va reuși vânzarea sau închirierea clădirii

detergent Sursă foto: Pixabay

Compania germană Dalli se retrage din Timişoara, unde fabrica de detergenţi ar urma să fie închisă până la finalul acestui an, dacă nu se va reuşi vânzarea sau închirierea acesteia. Surse din cadrul fabricii din Timişoara au declarat luni, pentru Agerpres, că producţia urmează să fie oprită până la sfârşitul anului din cauza lipsei materiei prime, în contextul războiului din Ucraina, şi pe fondul scumpirii energiei pe piaţa internaţională.

Contactaţi de Agerpres, reprezentanţii Dalli Group au transmis un punct de vedere, în care arată că „modificări continue ale pieţei, precum şi preţuri aflate în creştere la materii prime şi energie, forţează o restructurare fundamentală pentru a asigura viitorul companiei”, de acest proces de restructurare fiind vizate şi alte filiale din Europa.

Programul companiei prevede optimizarea sortimentelor, structură organizaţională nouă, precum şi consolidarea locaţiilor.

„Obiectivul este de a consolida poziţia de lider european ca producător de mărci de calitate şi mărci comerciale de calitate, în domeniile Personal Care şi Home Care. Se planifică diminuarea numărului de salariaţi de la fabricile din Stolberg, FlörsheimDalsheim, Hoensbroek şi Heerde, precum şi despărţirea de fabricile din Timişoara şi Warth”, se arată în răspunsul companiei.

Compania „reacţionează la condiţiile dificile de pe piaţă în branşa bunurilor de consum şi îşi realinează activităţile pentru viitor”.

„Ne aflăm în faţa celei mai mari provocări din istoria Dalli-Group. Ca afacere de familie suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o purtăm. Dorim să asigurăm viitorul companiei din propria forţă, unul sustenabil şi pe lungă durată”, afirmă Reinhold Schlensok, purtătorul de cuvânt al grupului german.

Compania plănuieşte să se concentreze pe viitor pe produsele aflate în creştere şi să renunţe controlat la categorii de produse nerentabile, cum sunt detergenţii de spălat vase, produsele de îngrijire a casei, precum şi parţial produsele de îngrijire a părului şi a corpului.

„În consecinţă, locaţiile din Stolberg, Flörsheim-Dalsheim, Heerde şi Hoensbroek vor fi consolidate. Dalli-Group planifică să înceteze pas cu pas activitatea de la locaţia Warth, până la sfârşitul anului 2022, după care va închide fabrica. Şi în Timişoara este planificat ca producţia Dalli să fie predată până la data de 31 decembrie 2022, fie prin vânzare sau prin închidere. Pentru locaţia Westerburg, compania verifică posibilităţile de întrebuinţare şi orientare pe viitor”, mai transmite compania.

Potrivit site-ului oficial al companiei, în Timişoara se fabrică „o paletă largă de produse pentru îngrijirea casei (sub formă de pudră şi lichid)”, unitatea având o capacitate anuală de peste 300.000 de tone.

„Această fabrică se numără printre cele mai mari unităţi din cadrul grupului Dalli. Gama de produse se întinde de la detergenţi cu agent de înălbire până la detergenţi pentru spălarea manuală a vaselor, care sunt comercializaţi în diferite mărimi de ambalaje şi sticle”, se mai arată pe pagina companiei.

Fabrica Dalli de la Timişoara are în jur de 200 de angajaţi, compania germană fiind prezentă aici din 2015, după ce în 2014 a preluat această întreprindere de la grupul Procter&Gamble, care o deţinea încă din 1995. Fabrica este una de tradiţie, anterior fiind cunoscută ca Detergenţi SA Timişoara.

Sursă foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *