Compania românească CryptoDATA Tech a prezentat primul supercar complet electric dezvoltat în România -„Momentum”

129c0aed-6529-4d1f-afdf-a011bd0bf34b

Compania românească CryptoDATA Tech a prezentat în cadrul evenimentului de sâmbătă primul supercar complet electric „Momentum”.

„În ultimii patru ani, am dezvoltat un vehicul electric complet funcțional care să satisfacă cerințele secolului 21. Prezentăm, introducem și testăm tehnologia pe care o dezvoltăm aici pentru a fi integrată într-un vehicul electric sau pentru industria auto”, a spus Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA, în timpul conferinței de presă.

Mașina electrică este dezvoltată pe bucăți, care este cea mai importantă caracteristică a mașinii. Fiecare bucată poate fi integrată într-o serie de vehicule pentru transport public, privat, dispozitive electrice.

„Computerul de bord al mașinii transformă mașina într-un adevărat smart device. Poți sincroniza mașina la un al dispozitiv conectat la internet pentru a comunica cu un smart device”, a spus Ovidiu Toma.

Sursă foto: Ilona Andrei/ G4Media

Într-un interviu acordat G4Media, autonomia mașinii se duce în jur de 350- 400 de kilometri maxim, în funcție de regimul de condus. Reprezentanții companiei spun că probabil va fi valabil pentru public în cel puțin doi ani și jumătate-3 ani. În ceea ce privește prețul, Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA a spus că nu pot estima momentan cât va costa mașina

„Vorbim despre foarte multe variabile, practic vorbim despre un super-car. În general vorbim despre o plajă între 80.000 de euro și 150.000 de euro, deci cam atât de mare poate fi marja în funcție de cantități, cine este industriașul care merge în faza de industrializare, de piețele de distribuție și așa mai departe”, a declarat în interviul pentru G4Media.

Puteți citi AICI întregul interviu cu Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.