Consiliul Investitorilor Străini și-a ales o nouă conducere. Cristian Secoșan, CEO Siemens România și Moldova, va fi președinte

Carmen Radu iun. 24, 2021 0 comentarii
FIC - Consiliul Investitorilor Straini

În cadrul primei ședințe din noul mandat, Comitetul Director al FIC a decis noua echipă executivă, alegându-l pe Cristian Secoșan, CEO Siemens România și Moldova, ca președinte al FIC. Acesta va fi susținut de Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România și Eric Stab, Președinte și CEO ENGIE România, Director Executiv ENGIE Eastern Europe, în calitate de vicepreședinți. Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, a fost numit trezorier.

„Ultimii doi ani în rolul de președinte FIC au reprezentat pentru mine un memento constant că acțiunile și activitățile noastre pot ajuta România să progreseze și să conveargă cu statele membre mai dezvoltate ale UE și cred că fiecare dintre proiectele noastre a reprezentat o fracțiune investită în dezvoltarea continuă a țării noastre: am elaborat și lansat un nou raport cu privire la investițiile străine directe, am organizat a doua ediție a proiectului Lideri pentru excelență în sănătate, dedicat managementului spitalelor publice din România, am elaborat recomandări cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență și alte propuneri pentru o creștere economică susținută, viabilă și, de asemenea, am organizat constant întâlniri cu autoritățile cu privire la unele dintre cele mai presante probleme – digitalizarea sectorului public, tranziția energetică etc. Predând ștafeta următorului președinte al FIC, voi continua să ofer, din postura de vicepreședinte, angajamentul și sprijinul pentru toate proiectele dezvoltate de FIC până acum și multe altele care vor veni”, a declarat Ramona Jurubiță, președinte FIC în mandatele 2019 – 2021.

„Aș dori să mulțumesc colegilor din Comitetul Director pentru votul de încredere și să îmi exprim angajamentul pentru promovarea viziunii și a proiectelor FIC în acest mandat. Cred că FIC este una dintre cele mai reprezentative organizații de afaceri din România, cu un profil elevat și competențe pe măsură. Sunt onorat, dar în același timp obligat, să mențin nivelul de profesionalism și continuarea dialogului cu factorii de decizie pentru a identifica cele mai bune soluții de politici publice pentru o revenire uniformă a economiei. Oportunitatea pe care o aduce această redresare economică este reforma, reconstruirea economiei românești pe o bază durabilă și pregătirea pentru era digitală. Ținând cont de viziunea noastră pentru un mediu de afaceri mai bun, ne vom canaliza resursele către sprijinirea autorităților în atragerea de capital străin suplimentar către sectoare cu valoare adăugată ridicată, care cu siguranță vor angaja la rândul lor alte tipuri de investiții și clustere, în special în contextul tranziției verzi și celei digitale, pentru a oferi recomandări și mai ales, pentru a ne asigura că împreună evităm prelungirea crizei de sănătate prin sprijinirea campaniei de vaccinare în lunile următoare”, a declarat Cristian Secoșan, noul președinte al FIC.

În plus, Comitetul Director a decis ca agenda de lucru pentru acest an să fie centrată pe identificarea măsurilor pentru o creștere economică sustenabilă, cu accent pe componenta de mediu, cea socială și de guvernanță – cunoscute sub denumirea de criterii ESG.

FIC afirmă că va acorda o atenție crescută subiectelor abordate în grupurile sale de lucru care cad sub incidența PNRR, pentru a contribui la implementarea proiectelor propuse de Guvern.

„În acest mod, vom fi pregătiți să furnizăm puncte de vedere bazate pe competențele și cunoștințele experților pe aceste teme care prind contur în contextul tranziției către o economie sustenabilă. Pe măsură ce România se redresează după perioada dificilă din punct de vedere sanitar, dar și din perspectivă economică, FIC consideră că elaborarea politicilor publice și implementarea reformelor în sectoare cheie ale economiei prin consultare și dialog cu toate părțile interesate relevante sunt mai importante ca niciodată”, arată Consiliul.fic,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *