Cumpărătorii din România și Balcani iau cu asalt piața imobiliară din Halkidiki. Prețul mediu al caselor se situează între 50.000 și 80.000 de euro

grecia halkidiki Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Cererea pentru o casă de vacanță în regiunea Halkidiki este în creștere. Cumpărătorii sunt în continuare, în majoritatea lor, cetățeni străini, în principal din țările balcanice, în condițiile în care grecii sunt încă într-o stare de așteptare din cauza dificultăților financiare cu care se confruntă în viața de zi cu zi, scrie Thesseconomy.gr, citat de Rador.

Potrivit președintelui Asociației Agenților Imobiliari din Halkidiki, Grigoris Stivachtaris, „interesul celor din Balcani de a cumpăra o casă de vacanță în Halkidiki este puternic. În ceea ce privește interesul celor din Balcani și al grecilor de a cumpăra un imobil, procentul aferent este de 65%, respectiv 35%. 70% din contractele pe care le încheiem sunt cu cumpărători care vin din Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia de Nord și România. În ceea ce privește prețurile, prețul mediu al caselor pe care le cumpără se situează între 50.000 și 80.000 de euro”, spune Stivachtaris.

În privința zonei pentru care optează cumpărătorii, președintele Asociației Agenților Imobiliari din Halkidiki afirmă că „aceștia aleg în principal case situate pe primul braț, în Potidaia și de la Kalikrateia în jos, pe primul braț al peninsulei Halkidiki. Pe brațul al doilea se cumpără în Nikiti și de la Metamorfosi în jos, dar există, desigur, interes și pentru al treilea braț al peninsulei. În general, se cumpără în toată zona Halkidiki, dar este preferat în principal primul braț. Iar motivul este că sunt multe case de vânzare”.

În privința prețurilor, Stivachtaris precizează că „prețul variază în funcție de zonă, în funcție de amplasare, în funcție de metri pătrați ai imobilului. În general, se cumpără case în funcție de buget. Casele cumpărate sunt folosite pentru petrecerea vacanței, dar și pentru exploatare turistică”, mai spune președintele Asociației Agenților Imobiliari din Halkidiki.

Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *