Dezvoltatorul rezidențial Impact Developer & Contractor susține că a câștigat un proces împotriva statului român privind proprietatea unui teren din București, care rămâne în posesia companiei

greenfield, impact

Dezvoltatorul rezidențial Impact Developer & Contractor susține că a câștigat un proces împotriva statului român, iar terenul cu suprafață de 258.925,36 mp situat în Municipiul Bucureşti rămâne în posesia companiei, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București (BVB).

„Societatea informează acţionarii şi investitorii cu privire la soluția pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în Dosarul Nr. 5737/3/2018, având ca obiect acțiune în constatare interogatorie inițiată de Societate, în calitate de reclamantă, în contradictoriu cu Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Primăria Municipiului București, în vederea constatării existenței dreptului său de proprietate, având ca obiect terenul în suprafață de 258.925,36 mp situat în Municipiul Bucureşti, Prelungirea Ghencea nr. 402-412, sectorul 6, astfel cum este identificat în documentația cadastrală nr. 6515/2/6/1, care a stat la baza intabulării în Cartea Funciară nr. 59472, deschisă la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 6 (denumit în cele ce urmează „Terenul Impact”)”, potrivit documentului de la BVB.

Conform sursei citate, în data de 06.10.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat Decizia nr. 1775, prin care a respins, ca nefondat, recursul declarat de pârâtul Statul Român – prin Ministerul Finanţelor Publice împotriva Deciziei civile nr. 1246 A din 06.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă. Decizia este definitivă.

Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat soluțiile Tribunalului București și Curții de Apel București, două instanțe care au recunoscut validitatea titlului de proprietate al Societății asupra Terenului Impact.

Reamintim acționarilor soluția instanței de fond, respectiv Hotărârea nr. 2561 din data de 22.11.2019, prin care Tribunalul București a admis acţiunea formulată de Societate în contradictoriu cu Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Municipiul Bucureşti și a constatat că Societatea are drept de proprietate valabil asupra Terenului Impact.

Sursa foto: Impact SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *