Dispută asupra taxelor pentru bogați, pe Twitter, între Elon Musk și Bernie Sanders

Redacția nov. 15, 2021 0 comentarii
elon musk, tesla

Eon Musk, directorul executiv al Tesla, a avut o dispută cu politicianul american Bernie Sanders duminică, pe Twitter, după ce senatorul le-a cerut celor bogați să-și plătească „partea echitabilă” a impozitelor, scrie Reuters.

“Trebuie să cerem celor extrem de bogați să-și plătească partea echitabilă. Punct”, a scris Sanders pe Twitter. Glumind la adresa senatorului în vârstă de 80 de ani, Musk a răspuns spunând „Uit în continuare că ești încă în viață”.

CEO-ul miliardar, care a vândut deja o valoare combinată de 6,9 ​​miliarde de dolari dintre acțiunile companiei de mașini electrice începând cu 12 noiembrie, a scris în continuare: „Vrei să vând mai multe acțiuni, Bernie? Doar spune cuvântul”.

Tweetul lui Sanders vine pe fondul eforturilor Washingtonului de a majora taxele pentru cei superbogați.

Democrații din Senatul SUA au dezvăluit o propunere de impozitare a acțiunilor miliardarelor și a altor active tranzacționabile pentru a ajuta la finanțarea agendei de cheltuieli sociale a președintelui Joe Biden și pentru a închide o lacună care le-a permis să amâne impozitele pe câștigurile de capital pe termen nelimitat.

În urmă cu o săptămână, Musk a scris pe Twitter că va vinde 10% din acțiunile sale dacă utilizatorii platformei de socializare ar susține mișcarea. Aproximativ 57,9% dintre oameni au votat pentru vânzarea de acțiuni.

Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *