DOCUMENT Ministerul Muncii afirmă că nu mai sunt bani pentru pensiile și alocațiile din decembrie

Pensionar batran bani sacosa sacose pensie Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Începând cu data de 26 noiembrie nu mai sunt bani pentru plata pentru luna decembrie a pensiilor, a alocațiilor și a altor compensații, printre care și cele pentru facturile de energie, în cazul în care Ministerul Finanțelor nu aprobă suplimentarea bugetului ministerului cu aproape 3 miliarde de lei, arată un document al Ministerului Muncii obținut de Economedia.

Ministrul interimar al Muncii Raluca Turcan l-a criticat anterior pe premierul demis Florin Cîțu, spunând că este dispus să joace la poker până și banii de pensii.

„Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, arată o comunicare a Ralucăi Turcan către colegii din Biroul Politic Național (BPN) al PNL obținută de G4Media.ro.

Un document al Ministerului Muncii obținut de Economedia arată că instituția a solicitat încă din data de 12 noiembrie Ministerului Finanțelor, condus de Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Florin Cîțu, suplimentarea bugetului pentru a putea face plata unor pensii, alocații, drepturi salariale și compensații pentru facturile la energie.

Ministerul a solicitat astfel 2,8 miliarde lei, până la termenul limită de 25 noiembrie, pentru a plăti beneficiile aferente lunii decembrie, cea a Sărbătorilor. Instituția afirmă că, în cazul în care bugetul nu este suplimentat până la această dată, ar putea să nu fie respectate termenele de plată, respectiv: perioada 1-15 ale lunii pentru pensii, cel târziu data de 5 ale fiecărei luni pentru alocații și drepturi acordate pentru creșterea copilului.

Reamintim că la precedenta rectificare bugetară, din august, bugetul Ministerului Muncii a fost diminuat cu aproape 2,8 miliarde lei, prin diminuarea cu 3,3 miliarde lei a subvenției acordate de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale, despre care Ministerul a afirmat că reflectă creșterea veniturilor colectate din contribuțiile angajaților.

Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *