Dolarul american a înregistrat în iunie cea mai bună evoluţie lunară după noiembrie 2016

Dolari

Dolarul american a crescut miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni şi jumătate, iar în luna iunie a înregistrat cea mai bună evoluţie lunară după noiembrie 2016, fiind susţinut de o schimbare majoră a previziunilor Rezervei Federale (Fed) faţă de dobânzi şi de îngrijorarea legată de răspândirea variantei Delta a coronavirusului, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Moneda americană s-a apreciat în iunie cu circa 3% faţă de un coş de valute, parţial în urma poziţiei exprimate de Fed la cea mai recentă şedinţă de politică monetară.

Traderii aşteaptă raportul referitor la evoluţia pieţei muncii, exceptând sectorul agricol, care va fi publicat vineri, pentru confirmarea schimbării politicii monetare.

Aprecierea dolarului s-a accentuat în urma datelor care au arătat că angajările din sectorul privat au crescut peste aşteptări în iunie, cu 692.000 de posturi. Economiştii intervievaţi de Reuters anticipau o creştere cu 600.000 de posturi.

Indicele dolarului a crescut miercuri cu 0,4%, la 92,441, după de în timpul tranzacţiilor a atins 92,451, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii aprilie.

Euro a scăzut cu 0,4% faţă de dolari, la 1,1849 dolari pe unitate, iar în timpul şedinţei a coborât la cel mai redus nivel din ultimele patru luni şi jumătate, de 1,1845 dolari pe unitate.

Faţă de yen, dolarul s-a apreciat cu 0,5%, la 111,09 yeni.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *