Dr. Fischer Dental a atras 5,13 milioane de lei după încheierea ofertei primare de vânzare de acțiuni de tip plasament privat

Redacția nov. 22, 2021 0 comentarii
Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental

Dr. Fischer Dental a atras 5,13 milioane de lei după încheierea ofertei primare de vânzare de acțiuni de tip plasament privat. În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare un număr de 900.936 de acțiuni, prețul final stabilit în ofertă fiind de 5,7 lei/acțiune, corespunzător prețului maxim al intervalului de subscriere.

Majoritatea subscrierilor au fost efectuate pe platforma online de tranzacționare TradeVille.

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a Dr. Fischer Dental se situează la aproximativ 33,7 milioane de lei. Compania va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO, cu simbolul DENT. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru finanțarea a două direcții de dezvoltare accelerată a companiei: înființarea, pentru început, a unui punct de lucru (laborator de tehnică dentară) în Germania, precum și stabilirea unor puncte mobile de servicii în România. Aceste destinații se integrează perfect strategiei de dezvoltare, care presupune extinderea pe piețele de tehnică dentară din Europa, consolidarea pe o piață locală fragmentată și integrarea verticală a grupului. În limita sumelor rămase, compania poate folosi fondurile atrase pentru finanțarea capitalului de lucru.

„Ne bucurăm să avem alături de noi acționari care cred în compania noastră și împreună cu care vom avea, de acum înainte, un vis comun pe care dorim să-l transpunem în realitate. Dr. Fischer Dental acţionează pe o piaţă de nişă, care se concentrează pe asigurarea unei nevoi esențiale a oamenilor – aceea de a avea dinți sănătoși. Cu ajutorul acestei finanţări avem în plan extinderea pe pieţele externe, începând cu înfiinţarea unui punct de lucru în Germania, anul viitor. Ne dorim să devenim unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de tehnică dentară de pe piaţa europeană. Avem în spate o experienţă de 25 de ani, suntem deja prezenţi în 10 ţări din Europa şi America, iar piața pe care acţionăm are un mare potenţial de creştere, atât în România, cât și pe plan global”, explică Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental.

Fondat în 1995 de Antoaneta Fischer, medic stomatolog cu experiență în Berlin și Dusseldorf, grupul Dr Fischer Dental SA are circa 80 de angajați, oferă peste 240 de tipuri de lucrări protetice şi servicii clienţilor săi, cabinete stomatologice şi laboratoare de tehnică dentară, pe piaţa autohtonă şi în alte 10 ţări din Europa și America.

Sursa foto: Dr. Fischer Dental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.