Economia Italiei a crescut cu 1% în al doilea trimestru al anului 2022

italia, cinque terre Foto: Faimosul Cinque Terre / Pixabay

Produsul intern brut (PIB) al Italiei a crescut cu 1% în trimestrul al doilea din 2022, față de trimestrul anterior și cu 4,6% față de același trimestru al anului precedent, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică din Italia.

Potrivit Eurostat, dintre statele membre pentru care au publicat datele pentru al doilea trimestru din 2022, Suedia a înregistrat cea mai mare creștere economică de 1,4% față de trimestrul precedent, urmată de Spania (+1,1%) și Italia (+1,0%), scrie The Guardian.

Creșterea anuală reportată a PIB-ului Italiei pentru anul 2022 este egală cu 3,4%.

Spre comparație, economia Spaniei a crescut cu 1,1% în al doilea trimestru al anului, iar PIB-ul din Franța a crescut cu 0,5%. Economia germană a stagnat în al doilea trimestru, potrivit datelor publicate vineri, în condițiile în care războiul din Ucraina, pandemia și întreruperile de aprovizionare au adus cea mai mare economie europeană în pragul unei recesiuni. Produsul intern brut a rămas neschimbat de la un trimestru la altul în termeni ajustați, a precizat biroul federal de statistică.

Foto: Faimosul Cinque Terre / Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *